Sizden gelenler

Güncelleme Tarihi:

Sizden gelenler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2008 09:49

'Eğer seri vahşet görüntülerine rastlarsanız, lütfen fotoğrafını çekip bize gönderin' dedik. İşte duyarlı okuyucularımızdan bizim bu çağrımıza destek verdi.

Haberin Devamı

ENGİN ÇEBİ

"Vahşet sadece başıboş hayvanlara uygulanmıyor ki. Barınaklara gidin 3 ay önce sevdiğiniz hayvanı bir daha göremezsiniz, çoğu uyutuluyor. Sebebi sokaktan toplanan diğer hayvanlara yer açmak ya da ekonomik durumları yeterli değilmiş. İsmi hayvan barınağı adam aslında hayvan mezarlığı."

 

BÃœLENT AKAYA

"Sayın Çekirge, ilginizden dolayı sizi tebrik ediyorum ve buradan bir kampanya daha başlatmanızı rica ediyorum. Yetkililere seslenin ve Çankaya'da kedi ya da köpek görmek istiyoruz. Cumhurbaşkanı ya da Başbakan bu kadar mı sevgisiz hayvanlara karşı, onların örnek olması lazım."

 

CELAL ATALAY

"Dünya Hayvanları Koruma Federasyonuna, Avrupa Parlemontosuna, Alman Yeşiller Partisine, Alman SPD ye ilgili köpeğin resimleriyle birlikte e-mail yoluyla yardım çağrısında bulundum. İçim acıyarak yaptım bunu. Biliyorum ki yabancılar dikte etmeden benim ülkemde hiç bir şey yapılmaz."

Haberin Devamı

 

FATMA ÅžERÄ°F

"Beylikdüzü Belediyesi bizim sitedeki yaşlı köpeği de götürdü aşı yapıcaz bahanesiyle bir daha geri getirmediler. Öldürdüklerinden şüphe ediyoruz. Hergün sevdiğimiz, beslediğimiz köpekti."

CÃœNEYT TURNA
"Bu vahsetin sorumlularını bulup yargı önüne çıkarması için Van Valiliğine 1 hafta müddet verelim. Müddet sonunda kanuni eylem gerçekleşmezse, Avrupa Birliği Komisyonuna yayınlanan fotoğrafları ve belgeleri gönderelim ve ayrıca hayvanları koruma derneklerini haberdar edelim."

DÄ°DEM YAMAN
"Üç tane sokak kedim var! İzmirde de yeterli barınak yok! onları sokakta buldum keşke imkanım olsa daha fazlasına ulaşabilsem!

'İnsanları tanıdıkça hayvanları daha çok sever oldum' elimde değil! Ses getireceğini düşündüğüm bir tavır!"

ARDA TEKÄ°N
"D Smart kanalında Animal Planet adında bir program var. 2 sokak kedisi besleyen bir hayvansever olarak gıpta ile izliyorum. Özellikle hayvan polisi bölümlerini. Çok paralar gerektirmeyen bir teşkilat ve bağışta kabul ediyorlar. Eziyet edenleri polis yargıya havale ediyor eziyet görenler bakıma alınıyor."

Haberin Devamı

SUNAY ÇELİK
"Çok güzel bir uygulama. Hayvanlara kötü davramanın cezası sadece 250 YTL. Kanunda başka bir cezası yok. Bu insanları topluma deşifre ederek bizler kamu vicdanında cezalandırabiliriz onları."

 

ESRA AYDIN

"Siz böyle bir kampanya başlattınız. Biraz da köpekleri toplayan Belediye Yetkililerini görseniz. Nasıl vahşi bir tutum uyguluyorlar. Özellikle Beykoz Belediyesi. Gözümle gördüm bir de adam yüzüme bakıp pişkin pişkin önceden öldürülüyorduk ama artık öldürmüyoruz  diyor ve köpeği fırlatıp arabanın arkasına atıyor."

 

MURAT AKGÜN 
''Fatih Bey,

 

Van'daki son olay ile ilgili yazınızı sevinçle okuduk. Bu konular ile ilgilenmenizi ve gündeme getirmenizi takdir ediyoruz. Ben Bodrum'da yaşıyorum ve maalesef sadece Van'da değil, yurdumuzun en gelişmiş ve turistik önem taşıyan bu bölümlerinde de bu olaylarla günübirlik karşılaştığımızı dile getirmek istedim. Belediyelerin bu konudaki duyarsızlığına nasıl ve ne şekilde bir tepki verirsek bir sonuç alırız bilemiyorum ama belki bu konuda bir yazı yazarsanız dikkate alırlar diye düşünüyorum.

 

Haberin Devamı

Biz bir avuç hayvansever olarak senelerdir Bodrum yarımadasına tatile gelipte yaz sonu evcil hayvanlarını terk edip giden magandaların geride bıraktığı hayvanlara yardımcı olmaya çalışsak da belediyelerin yardımı gerekmektedir. Her sezon sonu yüzlerce hayvan ölüme terkediliyor. Kanun olmasına rağmen bu yarımadanın atıp tutmaya geldiğinde mangalda kül bırakmayan belediye başkanları bu konuda parmaklarını kıpırdatmamaktadır.

 

Sizden ricamiz lütfen bu konuyu da gündeme getirin ve bütün belediyeleri kanunun gereğini yapmaya zorlayın. Hürriyet'te böyle bir yazı çıkması eminim onları harekete geçirecektir.

 

Yarımada'da hayvan barınağı olmayan belediyeler:ÂBitez Belediyesi, Konacık Belediyesi, Ortakent Belediyesi, GündoÄŸan Belediyesi, Gümüşlük Belediyesi, Türkbükü Belediyesi… Murat Akgün''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!