Konya'da fuhuş çetesine darbe

Güncelleme Tarihi:

Konyada fuhuş çetesine darbe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2008 14:22

KONYA'da, internet üzerinden bağlantı kurdukları yabancı uyruklu kadınları çocuk bakıcısı olarak Türkiye'ye çağırıp, fuhuşa zorlayan şebeke polisin operasyonuyla çökertildi.

9'u kadın 26 kişi gözaltına alınırken, fuhuşa zorlanan Rus, Moldovya ve Gürcistan uyruklu 18 kadın ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri, 7 aydır sürdürdüğü çalışmanın ardından sabah saatlerinde Konya ve Mersin'de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Konya kent merkezinde birçok eve baskın düzenleyen ekipler, aralarında fuhuşa aracılık ettikleri belirlerer yabancı uygurklu 9 kadının da bulunduğu 26 kişiyi gözaltına aldı. Polisin operasyon yaptığını haber alan bazı şebeke üyelerinin birbirlerine ‘Temizlik var. Kaçın’ şeklinde kısa mesaj çektiği öğrenildi. Şebekenin internet üzerinden çocuk bakıcısı ilanı vererek ağına düşürdüğü yabancı uyruklu kadınları Türkiye'ye getirdiği, ardından da Türkiye'de daha fazla kalabilmeleri için de bazı şebeke üyeleri ile resmi nikah yaptıktan sonra fuhuşa zorladıkları iddia edildi. Çocuk bakıcılığı için Türkiye'ye gelen ve fuhuşa zorlanan kadınların arasında doktor, avukat, öğretmenlerin de bulunduğu öğrenildi.

MÜŞTERİYE ÖZEL SERVİS

Şebekenin ağına düşürdüğü kadınları, müşterilerine lüks araçlarla gönderdikleri ve müşterinin isteğine göre makyaj yaptırıp giydirdiği belirtildi. Şebeke üyelerinin müşterilerine kadınları, internet üzerinden ve kartvizitlerle ‘tek görüş, çift görüş, gecelik, oturak ve grup’ olmak üzere 5 ayrı şekilde pazarladığı öğrenildi. Şebeke lideri 32 yaşındaki Uğur Kılıç'ın hırsızlık, küçük yaşta çocuğa cinsel istismar ve tehdit suçundan Mersin Cezaevi'nde tutuklu olduğu, yerine ise Mersin'deki 33 yaşındaki Sevgi Çelik'in liderlik yaptığı öne sürüldü. Sevgi Çelik de operasyon kapsamında Mersin’de gözaltına alındı.

MAĞDUR KADINLAR PSİKOLOG EŞLİĞİNDE İFADE VERDİ

Operasyon kapsamında, çocuk bakıcılığı için Konya'ya getirilen ve daha sonra fuhuşa zorlanan 18 kadının da Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alındı. Kadınların, psikolog eşlinde ifade verdiği öğrenildi. Kadınlar sorgularının ardından birıkalırken, 26 zanlı yapılacak sorgulamanın ardından Adliye'ye sevk edilecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!