Patronlar sake töreninde

Japon Bridgestone ile Sabancı Holding, Brisa’daki 20 yıla ulaşan ortaklıklarını geçtiğimiz hafta kutladı.

Bridgestone’un CEO’su Shoshi Arakawa ve Güler Sabancı’nın ev sahipliği yaptığı davete, iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Suzan Sabancı Dinçer, Şevket Sabancı, Tuncay Özilhan, Hüseyin Bayraktar, Mustafa Taviloğlu ve Şevket Sabancı’nın da bulunduğu kutlamada Güler Sabancı, yaşanan krizlerden Brisa olarak büyüyerek çıktıklarını vurguladı. Dünyanın en büyük lastik üreticisi Japon Bridgestone’un Başkanı ve CEO’su Shoshi Arakawa da dünya ekonomisinin zorlu bir dönemden geçtiğini, ancak Brisa’nın bu zorlu dönemde şanslı olduğunu anlattı. Davette Japonlar’ın geleneksel "sake" içme töreni de yapıldı. 20’nci yılı sake içerek kutlayan patronlar, ardından geleneksel Japon giysilerini giyip davul çaldı.

Bir yıl geride kaldı

Bettina Machler ile Candan Kramer’in sahibi olduğu B&C Atelier D’Ambiance adlı şirket, 17 Kasım’da tam bir yaşında olacak. İki ortak, birinci yıllarını Nişantaşı-Abdi İpekçi Caddesi’ndeki işyerlerinde kutlayacak. Tüm dostlarını pazartesi günü mağazalarına bekleyen Machler ve Kramer, "Ortaklığımız daha çok uzun yıllar devam edecek" diyor.

Kutlama ertelendi

Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı, kuruluşunun 10’uncu yılını 19 Kasım gecesi Four Seasons Otel’de yapacağı balo ile kutlayacaktı. Petek Dinçöz’ün de ücretsiz olarak sahneye çıkacağı kutlama ertelendi. Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Başkanı Gündüz Gedikoğlu’nun eşi ve vakfın mütevelli heyeti üyesi Sevgi Gedikoğlu, 10’uncu kuruluş yıldönümlerini ileri bir tarihe ertelediklerini açıkladı.

İstanbul’dan sonra Ankara’da çıkacak

"Ege’nin starı" olarak isim yapan Murat Dalkılıç, İzmir Soho ve İstanbul Fancy’den sonra Ankara’nın gözde mekanlarından Society’de sahne alacak. Gaziosmanpaşa’daki Society’de cuma gecesi program yapacak olan genç şarkıcı, "Kasaba" adlı albümündeki eserlerin yanı sıra sevilen popüler şarkılara da repertuvarında yer verecek. Society, 21 Kasım’da Rober Hatemo, 5 Aralık’ta Demet Akalın, 12 Aralık’ta ise Hadise’yi ağırlayacak.

Vogue’un takibindeler

Geçen ay İngiltere, Portekiz ve Brezilya Vogue’larında yer alan Tülin Şahin, bu ay yine 3 farklı Vogue dergisinin sayfalarını süsledi. Ünlü manken, Amerikan, İspanyol ve Japon Vogue’larında bu kez tek başına değil, yiyecek-içeçek danışmanı olan eşi Memet Özer ile birlikte yer aldı. Çift, ekim ayında Milano’da, Tods’un davetine marka sahibi Diego Della Valle, Gwyneth Paltrow ve Dennis Hopper’ın davetlileri olarak katılmıştı. Davete kendi tasarladığı kırmızı uzun şifon elbiseyle giden mankene İtalyan basını büyük ilgi gösterdi. Davetliler Tülin Şahin’e elbisesinin aynısından sipariş vermek isterken, gazeteciler de onunla röportaj yapmanın peşindeydi.

Kadınlara özel parti

Bebek’teki Lulu’s adlı barda düzenlenen partilerin ardı arkası kesilmiyor. Mekanda yarın akşam da sadece kadınlara özel bir parti yapılacak. Her telden müziğin çalınacağı gece, Amsterdam’dan gelen erkek dansçıların şovuyla hareketlenecek. Lulu’s’un işletmecisi Nedim Binler, mekanın sahibi Aslı Saçar’ın da DJ’lik yapacağı gecede ayrıca süpriz şovların yer alacağını söylüyor.

Osteoporozla mücadele başladı

Osteoporoz (kemik erimesi) hastalığına karşı halkı bilinçlendirmek için, Eczacıbaşı-Zentiva firmasının katkılarıyla "Kemikleriniz İçin Hemen Şimdi" adlı bir kampanya başlatıldı. Osteoporoz gününde start verilen kampanya, halka risk faktörlerinin neler olduğunu anlatmak ve erken önlem, tanı, tedavi hakkında bilgi vermek amacını taşıyor. Osteoporozun sadece menopoz dönemi kadınlarını ilgilendiren bir hastalık olmadığının da vurgulanacağı bu kampanyanın ilk aşamasında, belirlenen 6 pilot ildeki ilköğretim okullarında, halkevlerinde ve huzurevlerinde her yaş grubundan bireye yönelik farklı içeriklerde eğitim toplantıları yapılacak.

Klassis Golf Kulübü birinci oldu

İstanbul’daki golf kulüpleri arasında her yıl düzenlenen "Kulüpler Arası Golf Turnuvası", geçtiğimiz haftasonu Klassis Golf&Country Club’da gerçekleştirildi. Klassis Golf, İstanbul Golf ve Kemer Golf Kulüpleri’nin kaptan ve üyelerinin katıldığı turnuva, ünlü isimleri bir araya getirdi. Her kulüpten 20’şer oyuncunun yer aldığı turnuvada, Mustafa Koç, Kaya Çilingiroğlu, Fikret Ünlü, Engin Taviloğlu, Tevfik Gür, Serra Tokar, Çiğdem Hitay ve Sinem Erülgen gibi sosyete ve iş dünyasının tanınmış simaları mücadele etti. Turnuva sonunda Klassis Golf Kulübü birinci, İstanbul Golf Kulübü ikinci, Kemer Golf Kulübü de üçüncü oldu.

Tiyatro sevgisi bitmez

Tiyatro salonlarının çoğu, yaşanan ekonomik krize rağmen dolu... Önceki gün Asuman Dabak Tiyatrosu tarafından Profilo Kültür Merkezi’nde sahnelenen "Şahane Düğün" adlı oyuna da ilgi büyüktü. Salona ilk gelenlerden biri olan Levent Kırca "Krize rağmen salonlar dolu, insanların gülmeye ihtiyacı var. Bu gibi dönemlerde tiyatro başı sıkışana ilaç gibidir" dedi. Haldun Dormen’in yönettiği, Asuman Dabak, Ziya Kürküt, Ufuk Özcan, Bedai Ener, Tuna Arman, Mehtap Bayri ve Atilla Irgılata’nın rol aldığı oyunu ilk gecesinde izleyenler arasında Kırca’nın yanı sıra Güler Yiğit, İzzet-İpek Günay, Besim Kazado ve Sadık Kızılağaç da vardı. Bu arada Ali Sunal da oyunu sevgilisi Gökbçe Bahadır ile birlikte izledi.

Mağazası artık daha "Kokosh"

Bir Bağdat Caddesi klasiği olan ünlü aksesuvar butiği Kokosh, Nişantaşı’ndaki ilk satış noktasını, Kaşıkçı Elması Koleksiyonu ile dikkat çeken Sedef Çalarkan’a ait Konsept Store bünyesinde açtı. Kendi markasının yanı sıra dünyaca ünlü markaları da bünyesine alarak mağazasının içerisinde yenilikçi ve çağdaş bir konsept yaratan Çalarkan, Kokosh için ise barok detayların öne çıktığı ilginç bir bölüm tasarlamış. Kokosh’un Belle, Fred ve Marion Godart gibi ünlü Fransız bijuteri markalarından oluşturduğu 2009 kış koleksiyonundan çok etkilendiğini belirten Sedef Hanım, "Özellikle alternatif giyim anlayışına yakın kadınlar için çok özel ve şık seçenekler sunacağız" diyor.
Yazarın Tüm Yazıları