Michael Jordan & Ariel Ortega

BEYAZ Gölge'yi hatırlarsınız. Birçoğumuzun hafızasındadır hala.

Başladığı günden bittiği güne kadar, hepimizin içinde ki Kuliç'leri ortaya çıkaran, daha da ötesi basketbolu Türk halkına sevdiren o müthiş dizi... Amerikan basketbolunun dünyaya vurduğu damgayla da bir çok yıldızı keşfetmiştik; Kerim Abdul Cabbar, Magic Johnson, Harlem yıldızları... Bir de bu yıldızların basketbol sanayisine nasıl katkıda bulunduklarına, basketbolun gelişmesinde sadece 'yıldız' olarak bulundukları katkılara bir bakın.

Son dönemlerde ise M.Jordan'ın, NBA'e ve basketbolun izlenmesi açısından katkısına bakın lütfen. Sadece çok yetenekli ve yıldız olduğu için, milyonlarca hayranı ekran başına geçiyor ya da bu müthiş yıldızları izleyebilmek için maçlarına gitmeye çalışıyor.

Ariel Ortega işte tüm bu duyguları bana ve milyonlarca futbolsevere yaşatan bir yıldız. Böyle bir yıldız sadece Fenerbahçe'ye değil, Türk futbolunun gelişmesine, seyir zevkinin yükselmesine, bu sporun da bir show business olduğunu kanıtlamaya ve ligimizin vizyonuna da çok önemli katkılarda bulunuyor. Aynı zamanda oynadığı ligin değerini arttırıyor. Bundan 5 yıl öncesine kadar, değil böyle yıldızları Türkiye'de bir kulübe transfer etmek, teklif götürmek bile büyük olay sayılıyordu. Ancak yaşları geçmiş bazı yıldız futbolcular gelip, jübilelerini yapıp dönüyorlardı. Ama artık Türkiye Ligleri de, Dünyanın en iyi ve pahalı ligleriyle birlikte aynı vitrine çıkabiliyor. Hagi'nin Galatasaray ve Türk futboluna katkısını kim kabul etmez ki?

KEYİF VERİYOR

Bugün de Ortega, M.Jordan'ın basketbol maçlarında yaşattığı lezzeti ve duyguyu, büyük bir zerafetle bizlere yaşatıyor. Ülkesinde ve dünyada, Maradona'dan sonra 10 numaralı formayı giyebilen bir yıldız olarak, bugün Malatya, Diyarbakır, Samsun ve daha bir çok Anadolu kulüplerimizin taraftarının karşısına çıkıyor ve gösterisini yapıyor. Taraflı tarafsız herkese futbolun inceliklerini gösteriyor. Bu show, futbolun bir zevk ve tutku olduğu bilincini taşıyan herkese müthiş bir keyif veriyor ve futbol seyrinin de kalitesini yukarıya taşıyor. Televizyonda ne zaman bir yıldızın oynadığı maç izlesek, top hep onun ayağına gelsin diye bekleriz.

Bu duyguyla seyrettiğimiz birçok Türk futbolcusu da var. Hem, yetenekli Türk futbolcusunun sayılarının artması için hem de Türk futbolunun dünya vitrinin de daha iyi gözüken bir yerde durması için, ülkemize gelen böyle önemli yıldızların kıymetini bilmek mecburiyetindeyiz.

Bugün Emre Belözoğlu ve Okan Buruk, İnter'de oynuyorsa, Hagi'nin büyük payı var diye düşünüyorum. Yani yıldız futbolcunun bir diğer katkısı da takım arkadaşlarına.

Ve tabii ki almasını bilene. Emre ve Okan almasını bilen bir kaç futbolcudan bazıları... Peki Fenerbahçe? Örneğin, Serhat böyle bir yıldızla oynamanın nimetlerinden yararlanabiliyor mu? Neden 'buritto' (küçük sıpa) diyorlar biliyorum. Ancak, Ariel Ortega'dan faydalanmasını bilen herkes, ki buna Meşhur Lorant da dahil (Meşhur Lorant'tan bahsetmesek olmaz) Fenerbahçeli takım arkadaşlarıyla, federasyonuyla ve spor basınıyla yaratacağımız bir çok katmadeğer var.

Bu futbolcuyu ilk geldiğinde eleştiren, bu adam futbolcu değil diyen, birçok örümcek kafalıyı geçmişleriyle başbaşa bırakıyorum. Ve Ariel Ortega'nın Türk futboluna birkez daha hayırlı olmasını diliyorum.

F.Bahçe, eşleştiği Panathinaikos'u da eleyerek, UEFA’da 3. tura çıkacaktır. Buna yürekten inanıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları