En çok nefsime ve ÅŸeytana kırgınım

Güncelleme Tarihi:

En çok nefsime ve şeytana kırgınım
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 00:00

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde 14 yaşındaki B.Ç.’ye ’cinsel istismarda bulunduğu’ iddiasıyla 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez, dün tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Üzmez, nefsine ve şeytana kırgın olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ÃœZMEZ TAHLÄ°YE OLDU / FOTO GALERÄ°

BURSA 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruÅŸmada B.Ç. ve babası Bekir Ç.’nin ÅŸikayetçi olmamaları, B.Ç.’nin ’beden ve ruh saÄŸlığının bozulmadığı’ yönündeki tartışmalı Adli Tıp raporunun da ikinci duruÅŸmaya yetiÅŸmesi, tahliye kararında etkili oldu. Ãœzmez, cezaevi çıkışında, "Demek ki takdiri ilahi buymuÅŸ. En çok kendi nefsime ve ÅŸeytana kırgınım" diye konuÅŸtu.  Â

Yaklaşık 30 dakika süren duruşma sonunda mahkeme heyeti, 6 aydır tutuklu sanıklar Hüseyin Üzmez ile B.Ç.’nin annesi Livaze Ç.’nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Hüseyin Üzmez’e yurt dışı yasağı koyan mahkeme heyeti, B.Ç.’nin suç tarihi itibarıyla gerçek yaşının tespiti için tam teşekküllü bir devlet hastanesine sevkini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Tahliye kararını duyan Hüseyin Üzmez, mahkeme heyetine şunları söyledi: "Allah sizden razı olsun. Son günlerde gazete ve televizyonlarda çıkan haberleri gördünüz. Ben meşhur bir insanım. Hakkımda yazılanlar ve söylenenler tamamen iftiradır. Ben şöhretimin bedelini ödüyorum. Allah sizden tekrar tekrar razı olsun diyorum."

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hüseyin Üzmez, "Tahliye olduk. Beraatle çıkacağız inşallah. Adalet yerini buldu. Sanki Hac’da gibi yaşadım" dedi. Yaşadıklarının takdir-i ilahi olduğunu belirten Üzmez, B.Ç.’nin ailesine kırgınlık duymadığını ve görüşmeye devam edeceğini söyledi. Üzmez kendisinin en büyük düşmanının şeytan ve nefsi

/images/100/0x0/55eb0237f018fbb8f8a50d11
olduğunu ifade etti. Üzmez, "Nefsiniz neden düşmanınız?" sorusuna ise "Bizi kötülüğe sürükleyen kendi nefsimiz değil mi? Nefsine hiç kimse hakim olamaz. Bir ben değilim" yanıtını verdi.

Eşi karşıladı

Hüseyin Üzmez, Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’nden akşam saatlerinde, elinde eşyaları bulunan poşetlerle çıktı. Üzmez’i eşi Ayşe Üzmez ve avukatları karşıladı. Cinsel istismara uğradığı öne sürülen B.Ç.’nin annesi Livaze Ç. de tahliye edilirken eşi Bekir Ç. de cezaevinin önünde onu bekledi. Yaşadıklarını ’Hayat bir maceradır’ adı altında kitap haline getireceğini açıklayan Hüseyin Üzmez, eşi Ayşe Üzmez’in kullandığı otomobile binerek Bursa’dan ayrıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!