Noterlerin Kollokyum buluşması

Güncelleme Tarihi:

Noterlerin Kollokyum buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 00:00

Akdeniz Ülkeleri Noterlik Kollokyumu’nun ikincisi, 15-19 Ekim 2008 tarihleri arasında, Antalya Belek’te, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in açılışıyla gerçekleşti.

Kollokyum’a, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, Müsteşar Yardımcısı Aykut Kılıç, T.Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni ve Türkiye’nin hemen her ilindeki noterler katıldı.

Toplantıya ayrıca yurtdışından ; Arnavutluk, Avusturya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Fas, Fransa, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Letonya, Macaristan, Makedonya, Meksika, Portekiz, Romanya, Slovenya, Yunanistan, Togo ve Cezayir ülkelerinin noterleri de katıldı. Yurt içinden de Türkiye’nin genelini kapsayan toplantının organizasyonunu, bir Ankara firması olan BULUTanka Turizm ve Organizasyon Şirketi gerçekleştirdi. 2 gün boyunca toplantılara katılan yerli ve yabancı noterlere, kendi dillerinde simultane çeviri yapıldı. Ev sahibi konumundaki Türkiye Noterler Birliği’nin Başkanı Hasan Yeni, katılımcılarla beraber başarılı bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantılarda noterlerin sorunları, yapılması gerekenlerin neler olması tartışıldı. Noterlere ve noterlerin konuklarına Antalya’nın güzel ören yerleri de gezdirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!