Büyükşehir’in tüm birimleri tek çatı altında toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’in tüm birimleri tek çatı altında toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 00:00

Büyükşehir Belediyesi, tüm birimlerini bir araya toplayacak hizmet binasını Kasım’da hizmete açıyor. Eski otobüs terminalinin bulunduğu alana yaptırılan bina, 32 bin metrekare açık alan üzerine, zemin kat ve tesisat katıyla birlikte 25 katlı inşa edildi.

Belediye Başkanı Melih Gökçek, "binanın kullanıma hazır hale geldiğini ve muhtemelen Kasımda hizmete açılacağını" bildirdi. Binada Büyükşehir Belediyesi, EGO ve diğer hizmet birimlerinin yer alacağını ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:

"Böylece başkentli vatandaşlarımız da belediyeyle ilgili işlemlerini kısa sürede tek bir mekanda yapma imkanının bularak, aradaki kopukluklar giderilmiş olacak. Yeni hizmet binası ’akıllı bina’ teknolojisiyle yapıldı. Depreme dayanıklı ve teknolojinin her türlü nimetlerinden yararlanılarak inşa edildi. Havalandırma, ısıtma, soğutma, asansör, elektrik ve su gibi bütün işlevler elektrikli sistemle yönetilecek. Ayrıca bina ses ve görüntü kaydı yapabilen güvenlik kameralarıyla donatıldı. 309 adet 30 metrelik fore kazıklar üzerine oturtulan binanın en üst katına da acil durumlar için bir helikopter pisti yapıldı. Yaklaşık 100 metre yükseklikte olan bina 100 bin metrekare kapalı alana sahip."

Bir tek ASKİ yok

Binanın toplam 5 ayrı bloktan oluştuğunu ve bu blokların koridorlarla bağlandığını belirten Gökçek, yaklaşık 2 bin 500 personelin görev yapacağı binada yangın asansörlerinden, özel yangın çıkışlarına kadar pek çok yeniliğin ilk defa yer aldığını kaydetti.

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi dışında Büyükşehir Belediyesinin tüm birimlerinin yer alacağını ifade eden Gökçek, toplam 23 birim ve 100’e yakın alt müdürlüklerin bu ünitelerde hizmet vereceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasında, binanın açılışının kimin tarafından yapılacağına dair bir bilgi yer almadı.

E-Belediyeciliğin önemi

MELİH Gökçek, İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı (OICC), üye şehir ve bağlı kuruluş uzmanlarından oluşan "1. Dijital Etkileşim Komite Toplantısı"nda yaptığı konuşmada da, e-belediyeciliğe çok önem verdiklerini anlatırken, yeni hizmet binasının e-belediyecilik konusunda halka büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade etti. Gökçek, şunları kaydetti:

e-yönetime bu kadar önem veriyoruz? E-belediyecilik ile halk belediyenin kapısına değil, belediye hizmetleri halkın kapısına gitmektedir. Vatandaş pek çok hizmeti bilgisayarının başında alabilmektedir. E-yönetimin ileri seviyede olduğu kentlerde zaman tasarrufunun yanında yolsuzluk olaylarında da büyük azalma olduğu görülmektedir. Zira e-yönetim vatandaş ve memuru bir araya getirmemekte, şeffaf bir yönetim sağlamaktadır. Unutmayalım ki, insan faktörünün olduğu her yerde adam kayırma ve suistimaller maalesef olabilmektedir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!