Kendi yaptı kendi yıktı

Güncelleme Tarihi:

Kendi yaptı kendi yıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 00:00

Kötü futbol, Aragones’in takımla uyumsuzluğu bir yere kadar. Ama her kararda başkan Aziz Yıldırım’ın ağırlığı vardı. Başarıdaki büyük payı kadar bugünkü tabloda da baş rolü oynadı.

Arsenal'in 1. golü / Video

Arsenal'in 2. golü / Video

Arsenal'in 3. golü / Video

Arsenal'in 4. golü / Video

Arsenal'in 5. golü / Video

CAN BARTU

Bu kadroyla olmaz


FENERBAHÇE’nin kadrosu yetersiz. Temel sorun da bu. Aurelio’nun yerine alınan Emre’nin, takımın temel oyuncuları Deivid ve Vederson’un sakatlığı da etkili oldu. Bu kötü gidişattan yüzde 40 Aragones sorumluysa, yüzde 60-70 de futbolcular suçlu. F.Bahçe’nin ilk 11’inde oynayan futbolculardan 6-7’si bu formayı giyecek kalitede değil. Çözüm basit. Ara transferde kıyacaksın paraya, kadroyu iyileştireceksin. Diğer kulüpler bu durumu fırsat bilip, 3 liralık oyuncuya 5-6 lira isteyecektir.

KORKUT GÖZE

Kaybolan değerler


F.BAHÇE’de herkes değerlerinin altında bir performans sergiliyor. Başta, başkan Aziz Yıldırım. Artık inandırıcı ve etkileyici değil. Refleksleri ile davranıyor. Aragones ise, yeni dünyasında geçmişin anıları ile yaşıyor. Sıfatı ve kariyerinin F.Bahçe’ye yeteceğini düşünüyor. Sahadaki F.Bahçe, amaçsız koşuşan bir çocuklar kalabalığını andırıyor. Ve onların disiplin ve taktiksel eğitiminden sorumlu Zat, bu pervasızlığa hiçbir çözüm üretemiyor. Zaman kavramının arkasına saklanarak, F.Bahçe’yi yalnızlığa itiyor. F.Bahçe nasıl mı kurtulur? Bunu ben de merak ediyorum!

ALTAN TANRIKULU

En azından UEFA


KISA vadede Aragones’in savunmayı daha geride kurdurması, Kazım’ı küstürmemesi, Emre’yi kazanması, Gürhan’ı, Volkan Babacan’ı yavaş yavaş takıma monte etmesi gerek.. Kötü oynansa bile ligde puanlar kazanılmalı. UEFA Kupası’na kalmanın çareleri aranmalı.. Uzun vadede mutlaka hızlı, dikine ve top sürebilen oyunculara ihtiyaç var. Savunmada, orta sahada ve hücumda.. Genç, dinamik, aç, hızlı oyuncular alınmalı.. Yerli, yabancı, gurbetçi, ucuz, pahalı fark etmez.. Mevlüt, Halil, Ümit Korkmaz, Gaziantepli stoper Deube, Bursasporlu Sercan gibi isimler alınmalı..

Haberin Devamı

Fenerbahçe - Arsenal maçından fotoğraflar

ERCAN SAATÇİ

Aragones uymadı


BU sorunun cevabı 7-8 satırda verilebilecek cinsten değil. Aslında durum bütün netliğiyle ortadadır. Teknik direktör Luis Aragones ve sarı lacivertli futbolcular arasındaki uyuşmazlık başlıca faktördür. Fenerbahçe’nin bünyesi, Luis Aragones’i kabul etmemiştir. Bunu zorlamanın da bir manası olduğunu düşünmüyorum. Özeleştiriler yapılmalıdır. Camia, geçen seneki haline dönüştürülmelidir.

SADİ KEMAL YAŞAR

Yanlış tercihler


TRANSFERDEKİ yanlış yapılanma yani ihtiyaç yerine yıldız almak kötü sonuçları da beraberinde getirdi. Aragones tercihi doğru değildi. Başkan Aziz Yıldırım sezon başındaki "Tam kafama göre bir hoca buldum" sözlerinin altında ezilmemek için İspanyol hocaya sabretti. Takımın kimyası bozulmuş durumda. Bu koşullarda düzeleceği de yok. Başkan bu kaosta yetkisini ve cesaretini ortaya koyarak, vakit geçirmeden radikal kararlar almalı. Tutarsız davranışlar sergileyen Aragones hemen gönderilmeli. Aksi taktirde F.Bahçe’nin bu sıkıntılardan kurtulması çok zor.

NECMİ TANYOLAÇ

Hiç oralı değiller!


FENERBAHÇE ağır bir kriz geçiriyor. Son üç yılın faturası bu. Transfer fiyaskosu, teknik direktör seçimi, sus-pus olmuş yönetim ve yıpranma... Yeni yapılanma mı? Evet. Kolay değil. O formayı yıllarca onurla taşımış bir tanık buldum. Efsane kaptan Ziya Şengül, "Fener bitmiş Aziz’im" dedi. Siz ne dersiniz? Çözümü var. Zaman ister. Bu işlere bakacak bir menajer gerekli. Fener bu tür krizleri hep atlatmıştır ama teşhisi doğru koymak gerek. Hiç oralı değiller!

ERMAN TOROĞLU

Yıldırım’ın misyonu bitti


FENERBAHÇE’nin bu duruma düşmesinin tek sorumlusu, Aziz Yıldırım’dır. Kulübü tek başına idare ettiği ve her işi de iyi bildiği için bu durum tek başına ondan sorulmalıdır. Yıldırım, inşaat işlerinden ne kadar başarılı olduysa, futbolun teknik işlerinden de o kadar başarısız. F.Bahçe’nin futbol konusunda kurtuluşuna fazla inanmıyorum. Ancak şöyle bir çözüm olabilir. Aziz Yıldırım der ki: "Ben kesinlikle bu işlere karışmayacağım." Bir ekip kurulur, o ekip bu işlere bakar. Belki o şekilde bir çözüm bulunur. Yoksa teknik olarak Aziz Yıldırım’ın F.Bahçe’deki misyonu bitmiştir.

İLHAN SÖYLER

Toplama takım

FENERBAHÇE öncelikle toplama bir takım oldu. Teknik direktör Luis Aragones takımı tanımıyor ve nasıl oynatacağını bilmiyor. Kafasında bir şablon yok. İspanyol teknik adam elindeki genç adamları kullanmıyor. Bir takım futbolcularla, örneğin Kazım’la arası açıldı. Kazım A Milli Takım’da oynuyor, Fenerbahçe’de yok. Fenerbahçe takımı yaşlandı. Aziz Yıldırım her şeyin başında, ama takımın üzerinden elini biraz çekmeli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!