Ergenekon mahkemesi protestolarla başladı

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon mahkemesi protestolarla başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 10:39

“Ergenekon” soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk ve eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasına saat 10.25'de başlandı. Duruşma öncesi Silivri Cezaevi önünde toplanan bir grup davayı protesto etti.

Haberin Devamı

TARİHİ DAVADAN FOTOĞRAFLAR

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki adliyede, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince 10.25'te görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına tutuklu ve tutuksuz yargılanan bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

KAPIDA İZDİHAM

“Ergenekon” davasının ilk duruşmasına katılan tutuksuz sanıklar, avukatlar, ziyaretçiler ve gazetecilerin giriş yaptığı Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin ziyaretçi giriş bölümünde sabah saatlerinde yoğunluk yaşandı.

ELEKTRONİK CİHAZ SOKULMADI

Davanın görüleceği adliyedeki duruşma salonuna ulaşmak üzere ziyaretçi giriş bölümüne gelen tutuksuz sanık, avukat, gazeteci ve ziyaretçilerin öncelikle kayıtları yapıldı. Cep telefonu, ses kayıt cihazı gibi elektronik eşyaların görevlilerce emanete alındığı bu bölümde, bazı kişiler ayakkabıları çıkartıldıktan sonra terlikle x-ray cihazından geçirilerek yerleşkeye giriş yaptı.

Haberin Devamı

Kalabalık yüzünden bazı kişiler alkış tutarak durumu protesto etti. Ayrıca bu bölümde bazı gazetecilerin, içeri girmek isteyen tutuksuz sanıkların cep telefonları ile görüntüsünü almaya çalışması dikkati çekti.

Bu arada, yerleşkenin içindeki otoparka gelen araçların da dış kapıda detaylı arandıktan sonra içeri alındığı görüldü.

CHP HEYETİ ADLİYEDE

Öte yandan, CHP'nin davayı izlemek için oluşturduğu komisyon üyeleri Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve Parti Meclisi üyesi Ayça Betül Mete, davanın görüleceği Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne geldi.

İSTANBUL BAROSU YAKIN TAKİPTE

Hukukçulardan oluşan bu heyet dışında İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu ile baro üyesi 4 avukat duruşmayı izlemek üzere cezaevine ulaştı.

Adliyeye gelenler arasında tutuksuz sanıklardan Ali Yasak'ın da olduğu görüldü.

DANIŞTAY ŞEHİDİNİN AİLESİ DE GELDİ

Danıştay’a yapılan saldırı sonrası hayatını kaybeden Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in oğulları Serkan ve Gökhan Özbilgin de Ergenekon duruşmasını izlemek üzere duruşma salonuna geldi.

Haberin Devamı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Danıştay saldırısı davasında hem müdahil hem de avukat olarak yer alan Gökhan Özbilgin, Ergenekon duruşmasında “izleyici” olacaklarını söyledi. Özbilgin, davaya müdahil olup olmayacakları yönündeki soru üzerine kararını daha sonra vereceğini söyledi.

İLHAN SELÇUK MAZARET BİLDİRDİ

Öte yandan Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk ve İP Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever’in sağlık durumlarını gerekçe göstererek, duruşmaya katılmamak için Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’e dilekçe verdiği öğrenildi.

Duruşma salonunda iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın da hazır bulundu.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!