Ataköy'deki arazisinin satışına onay

Güncelleme Tarihi:

Ataköydeki arazisinin satışına onay
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 10:35

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), açık artırmayla satışa çıkardığı Bakırköy-Ataköy sahil şehrindeki 124 bin 980 metrekarelik arsanın, 850 milyon YTL ile en yüksek teklifi veren Sinpaş-Kat Turizm Gayrimenkul İnşaat'a satışını onayladı.

Şirket ise ihale bedelini, yüzde 20'si peşin olmak üzere 24 ay vade ile ödeyeceğini TOKİ'ye bildirdi.
Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, normal şartlarda arazinin bedelini peşin ödemek istediklerini, ancak piyasalardaki gelişmeler nedeniyle, yüzde 20'si peşin 24 ayda ödeyeceklerini bildirdiklerini söyledi.

Çelik, “Şu gün itibariyle piyasalar biraz karışık olmasaydı, daha farklı bir ödeme düşünecektir. Ama dolar bir dengesizlik içinde. Dünden beri de yükselme trendi var, onun için yüzde 20 peşinatımızı ödeyip 3 ay, 6 ay bekleyeceğiz. O dönemde periyodik olarak taksitlerimizi ödemeye devam edeceğiz. Günün birinde piyasanın şartlarına göre borçlarımızı peşin ödeyebiliriz” dedi.

Arazinin satış ihalesinin düzenlendiği gün söylediği, “Biz buraya 850 milyon YTL verdik. Şimdi bunu nasıl çıkaracağımızı oturup hesap edeceğiz. Çok emin değilim doğrusu” şeklindeki sözlerinin kamuoyunda yanlış anlaşıldığını belirten Çelik, “Ben şunu demek istedim; o kadar değerli satıldığı ki biz verdiğimizi nasıl geri alacağımızı düşünüyoruz. Ödemeyi nasıl yapacağımızı değil, bu projeden nasıl kar edeceğimiz düşünüyoruz. Fiyat iyi, demek istedim” diye açıklamada bulundu.

“Katar'lı bir ortağın” söz konusu olup olmadığına ilişkin soru üzerine Çelik, “Tam kesinleşmedi. Ama okyanusun diğer tarafında ve Avrupa'nın kuzeyinde bir felç var. Sermaye daha çok bizim güneyimizde, petrol çıkarılan ülkelerde. Bu bölgelerden belki de sempatik bir ortağımız olabilir” dedi.

Dünya genelindeki krize karşın Sinpaş'ın lüks konut projelerini satışa sunması ile ilgili bir soru üzerine, Avni Çelik, “geçen hafta sonunda, Sinpaş'ın en büyük satışını yaptıklarını” söyledi.

Bosphourus City kapsamında toplam 2 bin 793 konut yapacaklarını hatırlatan Çelik, dünya genelindeki finansal krize karşın Türkiye'de lüks konut sektörüne yönelik talebin devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Büyük kurumların başında olanlar, ihtiyatı elden bırakmamak adına likiditeyi tercih ediyor. Ancak Türk insanı için konut çok önemli bir değer. Hayatında insan 100 takım elbise alır ama bir ev ya da 2 ev alır. Hafta sonu satışa çıkardığımız Bosphorus City projesinde, Sinpaş tarihinin en büyük satışını yaptık. 130'a yakın satış yapıldı. birinci, ikinci etaplar tamamen doldu. Üçüncüyü satıyoruz. Üçüncü etap itibariyle bin 136 konut satıldı. Altıncı etaba kadar 2 bin 793 konutumuz var. Satışa devam edecek miyiz, diye bir soru sormuyoruz. Çünkü sektörümüze yönelik ilgi devam ediyor.”

Sinpaş grubunun aldığı Ataköy'deki toplam 124 bin 980 metre karelik arsanın 68 bin metre karelik bölümü yeşil alan olarak kamuoyunun kullanımına açık olacak. Kalan bölümünde de otel, apart otel, marina, yat kulübü, alışveriş tesisleri, lokantalar, kongre, sağlık ve eğlence tesisleri yapılabilecek. Arazide inşaat alanı 249 bin 960 metre kare olarak belirlenmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!