Mustafa Denizli Beşiktaşlı Duruşu

HER şey göz açıp kapayıncaya kadar bitti. Ertuğrul Sağlam, Hacettepe galibiyetiyle sona eren maçtan sonra Beşiktaş’a veda etti. "Adam gibi geldi, adam gibi çalıştı, adam gibi de gitti." Bu açıklamanın üstüne başka bir söz dökülmezdi.

Ertuğrul, Beşiktaş’a veda ederken, başkan Yıldırım Demirören, Mustafa Denizli ile işi bitirdi. Çocukluğundan beri siyah beyazlı renklere hasret Mustafa, 58 yaşında Beşiktaş’ın başına geçti. Böylece çocukluk hasretine, siyah beyaza kavuştu. Bir maç günü Ankara’dan dönüyorduk. Dertleştik. "Ağabey, Altay ve İzmir’deki görevim bitti. Artık Üç Büyükler’den biriyle olmak istiyorum" dedi. Sonra antrenörlük yaşamı başladı. Beşiktaş’a kavuşması bugünlere kadar uzadı. Hızla yükseliyordu. Bir Türk takımına (Galatasaray) Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı final oynatan ilk teknik direktör oldu. Fenerbahçe’yi ligde şampiyon yapan ilk Türk teknik direktör olan Denizli, bir ilke daha imza attı. Yaşam boyunca, tribünlerle dost oldu. Kendi takımı olsun olmasın, yüreğinden geçen sevgi ile Türk futboluna emek akıttı.

Mustafa Denizli ve Fatih Terim, Türk futbolunda yaşadığımız yıllara birer hoca olarak çok emek vermişlerdir. İkisi de iddialı, ikisi de başarıya programlı süperlerdir.

Ligde yeni heyecan

Denizli’
nin Beşiktaş’a gelmesi futbola elbette yeni bir renk ve heyecan katıyor. Mustafa’lı Beşiktaş, "Başarıya hazır, şampiyonluğa oynayacağız" mesajı veriyor. Takıma yeni bir hava kazandırması kadar, lig zirvesine de yeni bir rüzgar gelecektir. Beşiktaş camiası, Denizli’nin gelişini olumlu karşıladı.

Başkan Demirören, açık açık söyledi: "Bu değişiklik zorunluydu." Sağlam’ın ayrılışından sonra, teknik direktör yiyen sistemin sona ermesi beklenmeli.

Mustafa Hoca, Beşiktaş’ta kalitesini gösterecektir. Koşarak geldi, takımı ile birlikte hep iyi günlere koşmaya hazır.

Teknik direktörler, futbolda aynı zamanda oyuncudur. Oyunu güzelleştirmek onların elindedir.

Mustafa Denizli, yüzde 51 tahminleriyle gelenek yarattı. Sahaya çıkmadan, tahminlerine adeta zam yaptı: "Yüzde 100 hedefe varacağız."

Hoşgeldin hocam... Kolay gelsin...
Yazarın Tüm Yazıları