Medya Ergenekon'u böyle izleyecek

Güncelleme Tarihi:

Medya Ergenekonu böyle izleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 16:42

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilerinden edinilen bilgiye göre, Silivri Cezaevi'nde görülecek ve 20 Ekim saat 10. 00'da başlayacak olan duruşmayı Doğan Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, Anka Haber Ajansı, Cihan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Dicle Haber Ajansı'nda birer muhabir tam gün olarak duruşma bitene kadar takip edecek.

Haberin Devamı

CMK. 250 maddesiyle görevli ve yetkili Beşiktaş'ta ki İstanbul adliyesinde haber takibi yapan gazetelere öncelik verilerek Hürriyet, Milliyet, Sabah, Star, Taraf, Zaman, Aydınlık, Cumhuriyet, Radikal, Akşam , Vatan ve yeni şafak gazetesinden birer temsilcini yarımşar gün değişimli olarak, duruşma sonuna kadar her gün duruşma salonuna alınacak. Bu gazete ve ajansların dışında kalan diğer basın yayın organları ise 3 günde bir belirlenen sıraya göre duruşma salonuna alınacak. 6 ajans ile yukarıda yazılan 12 gazeteden 6'sı ve dönüşümlü olarak alınacak 18 kurum temsilcisiyle birlikte duruşma salonuna her gün 30 basın mensubu alınacak.
Duruşma salonuna alınacak olan muhabir belli aralıklarda dışarıya çıkıp kendi kurumundan meslektaşıyla değişim yapabilecek. Yer darlığı sebebiyle duruşma salonuna alınmayan basın yayın kuruluşlarından birer temsilci duruşma salonunun hemen yanında olan duruşmanın gösterildiği ekranın bulunduğu bölümde davayı izleyebilecek.

BASIN ODASI OLUŞTURULDU

Edinilen bilgiye göre, basın mensuplarının Cezaevi girişinde bulunan arama noktasında değil de duruşmanın yapılacağı binaya girişte cep telefonları alınacak. Buraya yapılan dolaplara basın mensupları cep telefonlarını görevliler nezaretinde bırakacak. Ekran bulunan salona giriş yapan gazeteciler için ayrı bir bölüme basın odası yapıldı. Basın mensuplarının çalıştıkları kurumlara bilgi akışını sağlamaları amacıyla duruşma salonuna açılan ve LCD ekranın konulduğu salona 7 adet ankesörlü telefon yerleştirildi.

Basın mensuplarını ayrıca bu salonlardan çıkıp cep telefonlarını bulundukları dolaptan alarak haber yazdırabilecekler. Duruşma salonunun bulunduğu binaya basın mensupları tarafından kesinlik bilgisayar ya da ses ve görüntü kaydı yapan cihaz alınmayacak. Ergenekon davasına bakacak olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan bu düzenlemeler Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul İl jandarma Komutanlığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. Öte yandan duruşmada tek mübaşirin yeterli olmayacağı düşünülerek cezaevinde görevli 3 ya da 4 gardiyan mübaşir olarak görevlendirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!