Özlem Yılmaz - Önümüzdeki maçlara bakacağız

Güncelleme Tarihi:

Özlem Yılmaz - Önümüzdeki maçlara bakacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2009 11:39

“Zoraki Koca”nın Ayşe’si Özlem Yılmaz, okullu bir tiyatrocu.Dizi film bittikten sonra ne yapacağını sorduğumuz Özlem; “Önümüzdeki maçlara bakacağız” derken, hayatıyla ilgili her şeyi Trendy okurlarıyla paylaştı.

Haberin Devamı

Öncelikle bize biraz kendinden bahseder misin?
1986 doğumluyum. 2006 yılı Müjdat Gezen Aktör Stüdyo mezunuyum. Bundan önce 4 tane projede yer aldım: “Rüyalarda Buluşuruz”, “Dicle”, “Karagümrük Yanıyor”, “Felek Ne Demek”                                    

Oyunculuğa nasıl başladın?                                                      
Küçüklüğümden beri meraklısıyımdır tiyatronun. Alkışlanmak çok güzel geliyordu. Okulda tiyatroyla ilgili her şeye katılıyordum. Lise bittikten sonra Mimar Sinan’a girebilmek için Müşfik Kenter’le çalışmaya başladım. Ama o yıl babamı kaybettiğim için sınava girmek istemedim. “İstemiyorum artık hiçbir şey” gibi bir isyan yaşadım. Ama o treni kaçırdıktan sonra aklım başıma geldi; “Bu sefer ikinci trene yetişeyim” dedim. Müjdat Gezen’in okuluna girdim. İyi ki de gitmişim çok eğlenceliydi ve güzeldi. Bir şeyler de aldığımı düşünüyorum açıkçası.                                                                                                       

Haberin Devamı

O zamanlar; “Bir diziye girerim” gibi bir düşüncen var mıydı? Bugünkü konumunu hayal edebiliyor muydun?                 
Başta buraya kadar gelebileceğimi düşünmüyordum tabii. Ama çok prensipli gittiğim için hep; “O kadar da zor olmaz” diyordum kendime. Ama bakalım bundan sonra ne olacak? Çünkü bir kere başrol oynadığınız zaman yapımcıların şöyle bir düşüncesi oluyor: “Başrol oynadı. Daha küçük bir rolü oynamaz” ya da “Başrol oynadı. Şimdi çok yüksek fiyat söyleyebilir”... O kadar şımarmadım henüz!

“Zoraki Koca”ya “Evet” deme sebebin neydi?                                                                                                              
Diziyi anlattıklarında Filiz Akın ve Tarık Akan’ın oynadıkları “Tatlı Dillim” e benzetmiştim. Eski Türk filmlerini çok seviyorum. Senaryo mu çekti yoksa çok mu heyecanlı anlatıyorlardı, birdenbire  kabul ettim.

“Zoraki Koca” başta yaz dizisi olarak başladı. Genelde yaz dizileri bir sezonluk oluyor. Sence bu dizinin tutmasına ne sebep oldu?
Ekipteki sıcaklık direkt ekrana yansıdı bence. Çünkü herkes çok iyi anlaşıyor. Oyuncularımız tiyatro kökenli, hiçbiri boş insan değil. E bizi de sevmişler, Allah razı olsun!

Haberin Devamı

Sevmişler mi peki? Sokaktaki tepkiler nasıl?
Sevmişler. Burak’a aşıklar zaten. “Onu seviyorlar” falan demiyorum artık. Burak için intihar edecekler neredeyse! E beni de sevmişler işte Burak beni seviyor diye.

Dizideki Ayşe karakteriyle aranızda bir benzerlik var mı?
Normal hayatımla arasında bazen benzerlik oluyor. Mesela tokat atma sahnelerinde olabilir. Bu çok kolay geliyor bana. Rol falan yapmam yani direkt yapıştırırım tokadı. Çok zor sinirlenirim, sakinimdir. Çok laf ederler, hiçbir şey söylemem. Ama Laz damarım kabardığı anda kimse tutmasın beni!

Ayşe karakteri bir çok şey yaşasa da dışarı bir şey yansıtmıyor. Sen de özel hayatında bu kadar güçlü müsün?
Derdimden hiçbir zaman kurtulamam. Çünkü söylesem de sakalım yok sözüm geçmiyor! Hiç kimse beni anlamıyor.

Haberin Devamı

Oyunculuğu çok sevdiğin belli. Oyunculuk aşkını bir daha bu kıvamda yaşayamama korkusu var mı içinde?
Yaşarım ben o mutluluğu her türlü. Ufacık şey de olsa yaşarım. Küçük bir şey olursa zaten direkt tiyatroya başlayacağım.

Saçlarını neden kestirdin; bu projeyle alakalı bir şey miydi yoksa imaj değişikliği mi?
Senaryoda vardı. Ayşe zaten ilerleyen zamanlarda bir değişim aşaması geçirecekti. Ama bu değişim böyle mi olacaktı bilmiyorum. Ben bir an önce kesilmesini istedim. Çünkü saçlarım çok dökülmeye başladı. Artık stresten mi, yoksa yoğunluktan mı bilemiyorum. Komplekse girdim kel kalacağım diye! Zaten saçlar kaynaktı. Onun da etkisi olabilir. Korktum biraz.

Haberin Devamı

Biraz günlük hayatından bahsedelim...
Günlük hayatım çok fazla olmuyor aslında. Ama biraz kendime vakit ayırıyorum. Burak’ı düşününce ben kendimi daha iyi görüyorum. Burak benden daha fazla çalışıyor çünkü. Benim bir gün daha iznim olabiliyor. Arkadaşlarımlayım, ailemleyim, MSN başındayım...

İleriye yönelik bir proje var mı şimdiden?    
Şimdi “Zoraki Koca” var. Ama bitince önümüzdeki maçlara bakacağız!

Tiyatro ve sinemaya nasıl bakıyorsunuz?
Aslında tiyatro ve sinemayı çok istiyorum. Ama dizi de lazım. Çünkü para kazanmak gerekiyor. Bu ticari bir şey. Ama diziyle tiyatro aynı anda olmuyor, denedim daha önce.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!