162 otomobil en beğenilen olmak için YARIŞACAK

Güncelleme Tarihi:

162 otomobil en beğenilen olmak için YARIŞACAK
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 00:00

2003 yılında yayın hayatına başlayan Hürriyet Otoyaşam Gazetesi’nin 4 yıl önce başlattığı Türkiye’nin en beğenilen otomobilleri yarışması ’Otobil’ yaşanan tüm olumsuz koşullara ve krizlere rağmen hiç bir kesintiye uğramadan yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Haberin Devamı

Yıllar itibariyle Otoyaşam Gazetesi’dan ayrılarak otomotiv sektörü için önemli bir marka ve güç haline gelen Otobil, Petrol Ofisi ve Intercity’nin desteğiyle bugün 5’inci kez start alıyor. 2004 yılında ilkini başlattığımız ve her geçen yıl etkisini ve desteğini artırarak büyüyen Otobil yarışması için bugüne kadar 100 bine yakın kişi internet üzerinden 1 milyona yakın oy kullanırken, bu katılım yarışmanın gücünü de net olarak ortaya koyuyor.

İlk yıl 25 bin kişi 125 bin oy kullanarak yılın en beğenilen 12 otomobilini seçerken, ikinci yıl oylamada sisteminden yapılan değişiklikle 17 bin kişi 220 bin oy kullandı. Otobil yarışmasına katılım üçüncü yılında 23 bin bin kişi ve 270 bin oya ulaşırken, geçtiğimiz Şubat ayında sonuçlanan 4’üncü Otobil yarışması ise 28 bin kişi ve 330 bin oyla önemli bir rekora imza attı. Böylece son 4 yılda Otobil’e katılan sayısı 93 bini aşarken, en beğenilen otomobilleri seçmek için internet üzerinden kullanılan oy sayısı da 960 bini buldu. 5’incisi bugün start alan Otobil’de bu yıl ki katılımın artarak yeni bir rekor kırması bekleniyor.

Bugün başlayan ve 4 Şubat’a kadar oylamanın devam edeceği Otobil’de 16 segmentte 162 otomobil ’En beğenilen’ olmak için yarışacak. Bugünden itibaren yarışmaya katılmak isteyenler, www.hurriyet.com.tr veya www.hurriyetoto.com internet adreslerine girerek 162 farklı araç üzerinden favorilerini belirleyebilir. 15 Ekim 2008 tarihinden itibaren beğendiğiniz otomobilleri seçebileceğiniz yarışmada bu yıl ilk tur oylama 24 Aralık’ta sona erecek. 16 segmentin 48 finalisti ise 31 Aralık’ta açaklandıktan sonra 2’nci tur oylama başlayacak. Kendi segmentlerinin ilk üçünü oluşturacak olan araçlar Ocak’ın ikinci haftası herkesin yakından tanıdığı jüri üyeleri tarafından test edilecek. 4 Şubat 2009 tarihinde oylama sona erecek ve 16 kazanan 11 Şubat’ta Otoyaşam’da açıklanacak.

320 kişi Otobil’le hediyeler kazandı

5’nci kez düzenlenen Otobil yarışmasına katılıp oy kullanan 320 kişi birbirinden değerli hediyelerinde sahibi oldu. Bu yıl da Otobil yarışması hediye kazandırmaya devam ediyor. 28 Ocak’a kadar sürecek oylamaya katılanlar arasından yapılacak çekilişle 60 kişi lastikten, navigasyon cihazına, yakıt çekinden, Bluetooth’lu araç içi ses sistemine kadar bir çok hediyenin sahibi olacak.

Bu yılın hediyeleri

10 KİŞİYE Autodrom’dan 1 Haziran 2007’ye kadar kullanmak koşulu ile ileri sürüş teknikleri eğitimi,

5 KİŞİYE Sony’den MEX-BT5000U Bluetooth’lu araç içi ses sistemi,

20 KİŞİYE Ziebart Boya Parlatma ve Ultra Koruma Sistemi,

5 KİŞİYE Pirelli’den 1’er takım (4 adet) P175/70R13TL 82T P400 A Pirelli oto lastiği,

20 KİŞİYE Petrol Ofisi’nden 100 YTL’lik (4 adet 25 YTL’lik) akaryakıt çeki.

Tanıtımlar 28 Ocak’a kadar devam edecek

Yarışmaya katılarak en beğendiğiniz otomobilleri seçmek çok kolay. 28 Ocak’a kadar her hafta Otoyaşam gazetesi ve www.hurriyet.com.tr’de yılın otomobil adayları segment segment açıklanacak.

Otomobilseverler her kategoride 4 Şubat 2009 tarihine kadar oy kullanabilecekler. Bunun için www.hurriyet.com.tr veya www.hurriyetoto.com internet adreslerinden Otobil logosuna tıkladıktan sonra, ad, soyadı, adres ve elektronik posta bilgilerini doldurmak gerekiyor.

Bu işlemlerin ardından, elektronik posta adresinize gelecek şifre ile her segmentte favoriniz olan 3 otomobil için oy kullanabiliyorsunuz.

10 hafta sonra her segmentte 3 otomobil finalist olacak. Daha sonra Otomobil severler 5 hafta boyunca finalist otomobiller için oy kullanabilecekler.

Türkiye’de yılın otomobilini belirlemede aday otomobilleri deneyecek jüri ise toplanacak ve otomobilleri deneyerek puanlayacak.

Bu puanlar halk oylarını katsayı olarak etkileyecek, ancak nihai belirleyici olmayacaktır.

Böylece 16 segmentte yılın en beğenilen 17 otomobili seçilecektir.

14 Şubat 2007 tarihinde ise her segmentin birincisi Hürriyet Otoyaşam gazetemizde açıklanacak.

OTOBİL KÜÇÜK B SEGMENTİ ADAYLARI

DACIA SANDERO: Dacia, Logan ve Logan MCV modellerinden sonra Türkiye’de satışa sunduğu 5 kapılı modeli Sandero, 1.4 litre 75 beygir ve 1.6 litre 90 beygir benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra ’Ambiance’ ve ’Laureate’ olmak üzere iki farklı donanım seviyesine sahip. Hem dinamizmi hem de sağlamlığı çağrıştıran çekici bir tasarıma sahip modern bir hatchback olarak geliştirilen Dacia Sandero’nun ön yüzü, son derece özgün ve modern optik elemanlarıyla ve karosere entegre olan tampon ve panjur grubuyla dikkat çekiyor. 320 litrelik bagaj hacilene sahip olan araçta, bu alan arka koltukların yatırılmasıyla 1200 litreye kadar çıkıyor.

CHEVROLET AVEO: Kapsamlı makyaj operasyonunun ardından yüzünü ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gösteren Aveo, özellikle dış tasarımı öle önceki modelden ayrılıyor. Sert bakışlara sahip olmasını sağlayan çekik farları ve Chevrolet logosu ile iki parçaya ayrılan geniş havalandırma ızgarası küçük olmasına rağmen çarpıcı görünüm sunabilen Aveo’nun dikkat çekici kısmını oluşturuyor. Aveo S, SE ve SX olmak üzere 3 farklı donanım seçeneğine sahip. 1.2 litre ve 1.4 litre hacmindeki benzinli motor seçenekleri, sırasıyla 84 ve 100 beygir güç üretiyorlar. Daha fazla ekonomi arayanlar, LPG sistemini her iki motor seçeneğinde de tercin edebiliyorlar. 4 ileri otomatik vites seçeneği ise sadece 1.4 litrelik versiyonda alınabiliyor.

SEAT IBIZA: İspanyol üretici Seat’ın küçük sınıftaki temsilcisi Ibiza’nın 4’üncü nesli, büyüyen boyutları ve dinamik tasarımıyla dikkat çekiyor. Seat’ın ’Ok Tasarım’ olarak adlandırdığı yeni tasarım anlayışıyla şekillendirilen yeni nesil Ibiza’da küçük ve alçak konumlandırılmış ızgarayla uyumlu sivri köşeli farlar, kaslı çamurluklar, farklı geometrik çizgilerin yer aldığı yan gövde ve arka tasarım çarpıcı unsurlar arasında yer alıyor. Ibiza’nın kaputunun altında 1.2 litre 70 beygir, 1.4 litre 85 beygir ve 1.6 litre 105 beygirlik benzinli ve 1.4 litrel 80 beygir gücünde dizel motor seçenekleri yer alıyor.

OPEL CORSA: Opel Corsa 1982 yılında piyasaya sunulduğu tarihten bu yana sınıfında en çok tercih edilen modeller arasında yer alıyor. Dördüncü jenerasyonu ile Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Corsa’da dört farklı motor seçeneği bulunacak. 1.2 litre 75 beygir ve 1.4 litre 90 beygir benzinli motor seçeneklerini 1.3 litre 75 ve 90 beygir gücündeki dizel motorlar takip edecek. Serinin en üst motor seçeneği olan, 1.7 litre hacminde 125 beygir gücündeki CDTI dizel motor ise yıl sonunda seçenekler arasına eklenecek. Araçta Enjoy, Sport ve Cosmo donanım paketleri sunulacak.

DAIHATSU SIRION: Daihatsu’nun küçük sınıftaki temsilcisi Sirion, tamamen yenilenen dış tasarımıyla dikkat çekiyor. 1.0 litre 69 beygir ve 1.3 litre 87 beygir gücünde iki benzinli motor seçeneği bulunan Sirion’un standart versiyonu dışında Sporty isimli bir donanım seçeneği daha bulunuyor. Sadece kırmızı ve yeşil renk seçenekleri ile satılan bu donanım paketi ile araç daha sportif bir görünüme kavuşuyor. Sirion’da 1.0 litre 69 beygir ve 1.3 litre 87 beygir olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor.

SKODA FABIA: Çek üreticinin 1999 yılında tanıttığı birinci nesli Fabia, 1.6 milyon adet satarak markanın şu anki başarısına ulaşmasındaki en önemli modellerden biri. İkinci nesil Fabia, bir önceki modeline oranla daha geniş, modern ve dinamik çizgilere sahip. Siyah renkli tasarlanan ’A’ sütunu aracı daha dikkat çekici kılıyor. Fabia’da 1.2 litre 70 beygir, 1.4 litre 85 beygir, 1.6 litre 85 ve 105 beygir gücünde üç benzinli motor seçeneği bulunuyor. Ayrıca, 1.4 litre 70 ve 80 beygir gücünde iki farklı dizel motor seçeneği mevcut.

FORD FIESTA: İlk neslinin üretimine 1976 yılında başlanan Ford Fiesta, 7’inci nesil versiyonu ile yollara çıkıyor. Bal peteği şeklinde ve yükseğe yerleştirilmiş arka farlar aracın arka tasarımına farklılık kazandırırken, gövde renginde dolgun yapıdaki tamponlar kuvvetli bir görünüm sağlıyor. Yeni Fiesta’nın ikişer adet benzinli ve dizel motor seçenekleri bulunuyor. Fiesta, 1.2 litre 82 beygir ve 1.4 litre 96 beygir güç üreten benzinli motorların yanında, 1.4 litre 68 beygir ve 1.6 litre 90 beygir güç üreten dizel motor seçeneklerine de sahip. 96 beygir güç üreten 1.4 litrelik benzinli motorun aynı zamanda otomatik şanzıman seçeneği de bulunuyor. Yeni Fiesta’da, Trend ve Titanium olmak üzere 2 donanım seviyesi mevcut.

FIAT PALIO: İlk kez 1998 yılında piyasaya sunulan Fiat Palio bu güne kadar geçirdiği üç makyaj operasyonu ile bugünkü halini aldı. 1.2 litre 8V, 1.2 litre 16V ve 1.4 litrelik benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra, 1.3 litre hacminde Multijet dizel motor opsiyonu da bulunuyor. Palio’da Active ve Dynamic olmak üzere iki farklı donanım seviyesi bulunuyor. Ayrıca ’Speedgear’ isimli hem otomatik hem de manuel olarak kullanılabilen şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor.

MAZDA2: 2008 Dünya’da Yılın Otomobili seçilen Mazda2, şirin tasarımının altında yatan sportif ve sağlam kişiliği ile Japon üreticiyi küçük sınıfta temsil ediyor. Bir önceki modelden biraz daha kısa olmasına rağmen daha ferah bir iç mekan sunan Mazda2, oldukça dinamik sürüş özellikleri sergiliyor. 1.3 litre 86 beygir ve 1.6 litre 103 beygir güç üreten iki farklı benzinli motor ile donatılan Mazda 2, MID ve HIGH olmak üzere iki farklı donanım seçeneğine sahip.

LANCIA YPSILON: üretici Lancia’nın küçük sınıftaki temsilcisi Ypsilon, farklı çizgileri ve isteğe göre değişik renk kombinasyonları yaratılmasına izin veren tasarımı ile küçük sınıfın dikkat çeken modelleri arasında yer alıyor. Ypsilon’da ikisi benzinli ikisi dizel olmak üzere 1.4 litre 77 beygir, 1.4 litre 95 beygir benzinli; 1.3 litre 75 beygir ve 1.3 litre 90 beygir gücünde 4 farklı motor seçeneği bulunuyor.

NISSAN MICRA: Micra, sevimliliğiyle özellikle kadın sürücülerin kalbini fethetmeye aday kompakt modellerden biri. Nissan Micra, Türkiye’de 1.2 litre 65 beygir, 1.6 litre 110 beygir benzinli ve 1.5 litre 82 beygir gücündeki dizel motor seçenekleriyle satışa sunuluyor. Otomobilde otomatik vites opsiyonu 1.2 litre motora sahip versiyonlarda bulunuyor. Micra, sahip olduğu yol bilgisayarıyla doğum günlerini ve yıl dönümlerini hatırlatma özelliğine sahip. Mirca, Mood, Passion, Tekna ve Sport isimli donanım paketleri ile satılıyor

Haberin Devamı

KÜÇÜK A SEGMENTİ ADAYLARI

CITROEN C1: Fransız Citroen’in en küçük modeli olan C1, şirin tasarımı ve küçük boyutları ile dikkat çekiyor. Bir şehir içi otomobilinden beklenebilecek her şeyi karşılayan C1’in biri benzinli biri dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor. 1.0 litre hacmindeki benzinli motor 68 beygir maksimum güç üretiyor. 1.4 litrelik dizel motor seçeneği ise 54 beygir güç üretiyor. Tek donanım paketi ile satılan C1, küçük boyutlarına rağmen 4 kişi için yeterli iç hacim sunuyor.

FIAT PANDA: 2004 yılında Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen Fiat Panda, 1.1 ve 1.2 litreliki iki farklı benzinli motor seçeneğiyle Türkiye’ye geliyor. 1.1 litrelik motor 54 beygir güç üretirken, 1.2 litrelik motorun maksimum gücü ise 60 beygir. 1.1 litrelik motor ortalama 5.7 litrelik yakıt tüketimine sahipken 1.2 litrelik versiyon ise 100 km’de 5.4 litrelik yakıta ihtiyaç duyuyor. Tek donanım paketi ile satılan Panda, ’Dualogic’ isimli otomatik bir şanzıman seçeneğine de sahip. Ayrıca Panda’da kendi sınıfında bir ilk olarak, yokuşta aracın geri kaymasını önleyen ’Hillholder’ isimli bir sistem da opsiyonel olarak yer alıyor.

HYUNDAI i10: Hyundai’nin yeni yüzünü yansıtan i10, modern ve dinamik bir tasarıma sahip. Yüksek sürüş pozisyonu ve geniş panoromik ön camıyla şehir içi otomobilde olması gerektiği gibi ferah bir iç mekan sunan i10, büyük ön hava giriş kanalı, tek parça şeklinde görünen ön tamponu ve göz alıcı ön kaput tasarımıyla bakışları üstünde topluyor. Ön tarafın yenilikçi dizayn anlayışı profilde ve arka kısımda da devam ediyor. Hyundai i10’un modern tasarımı kabin içinde de kendisini fazlasıyla hissettiriyor. i10, 66 beygir gücünde 1.1 litre hacmindeki 4 silindirli motora sahip.

KIA PICANTO: Dünya otomotiv pazarlarına sunduğu modellerle, zorlu bir rakip olduğunu ortaya koyan Güney Koreli Kia, Türkiye’de de ürün gamını çeşitlendirdi ve Picanto modeliyle küçük segmentte de yerini aldı. Küçük boyutları sayesinde, park manevraları daha kolay bir hal alıyor. Kia’nın ’B’ segmentindeki temsilcisi Picanto’nun 1.1 litre hacimli ve 65 beygir güç üretene bir motoru bulunuyor. Advance ve Comfort olmak üzere iki donanım seçeneğine sahip olan araçta otomatik vites seçeneği de bulunuyor.

PEUGEOT 107: Fransız Peugeot’un en küçük aracı 107, markanın diğer modellerinde de kullanılan geniş hava girişi sayesinde gülümseyen bir yüze sahip. Küçük boyutları ile şirin bir şehir otomobili olan 107 geniş iç mekanı ile dikkat çekiyor. 1.0 litre 68 beygir benzinli ve 1.4 litre 54 beygir dizel motor seçeneklerine sahip olan 107 Trendy isimli tek donanım seçeneği ile satılıyor. Ayrıca 2Tronik isimli hem otomatik hem de manuel olarak kullanılabilen şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor.

MPV SEGMENTİ ADAYLARI

FORD C-MAX: Uzun yıllardır ürettiği aile otomobili Galaxy ile edindiği tecrübeyi MPV sınıfındaki C-Max’e aktararak başarılı bir otomobil ortaya çıkaran Ford, aile otomobillerinin sportif bir imaja sahip olabileceğini gösteriyor. C-Max’de 1.6 litre 110 beygirlik dizel motor seçeneği görev yapıyor. 460 litrelik bagaj hacmi çıkartılabilen arka koltuklarla birlikte bin 620 litreye kadar genişletilerek büyük eşyaların da kolaylıkla taşınabilmesini sağlıyor.

FORD S-MAX: Ford’un aile aracı Galaxy ile aynı platformda geliştirdiği S-Max, hem fonksiyonelliği hem de sportifliği bir arada sunabilen bir model. Dış tasarımında spor otomobillerde görmeye alışık olduğumuz tarzda tamponlar ve rüzgar girişleri ile donatılan S-MAX, yüksek tavan yapısına rağmen yere yakın tasarlanan ve dar camları ile çok sportif görünüyor. Stadyum tipi koltukları ile arkada oturanların da rahatlıkla yolu takip edebildiği S-MAX, 7 kişilik oturma kapasitesine sahip. S-Max’teki 2.0 litre hacimli dizel motor 140 beygir güç üretiyor.

HYUNDAI MATRIX: Koreli üretici Hyundai’nin farklı tasarımı ile dikkat çeken modeli Matrix, kısa süre önce yerli bir otomobil haline geldi. Üretimine Türkiye’de devam edilen Matrix, dış tasarımındaki köşeli ve sert hatlarını daha yumuşak çizgilere bıraktı. Yüksek tavanı sayesinde ferah bir ortam sunan Matrix, dışı gibi farklı konsol tasarımı ile de farklı görünmek isteyen aileleri hedefliyor. Tasarımında ünlü tasarım firması Pininfarina’nın imzasını taşıyan otomobilde 1.6 litre 103 beygir benzinli ve 1.5 litre 110 beygir gücünde dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği görev yapıyor.

MERCEDES B SERİSİ: Mercedes-Benz’in ilk kez 2002 yılında tanıttığı yeni Sports Tourer konseptinden türetilen B Serisi, üst sınıftaki S Serisi kadar geniş arka diz mesafesi sunuyor. Mercedes B Serisi’nin en önemli özelliği ise 544 litrelik bagajının 2 bin 245 litreye kadar artırılabiliyor olması. B Serisi’nde 1.5 litre benzinli ve 2.0 litrelik dizel motor seçenekleri bulunuyor.

OPEL ZAFIRA: Zafira, dinamik ve sportif görünümüyle aile otomobilleri arasında önemli bir yere sahip. MPV’lerin öncülerinden biri olan Zafira, 7 kişilik oturma kapasitesi sayesinde bol çocuklu ailelere de hitap ediyor. İç mekanda Flex7 sistemi sayesinde üçüncü koltuk sırası aracın bagajında kayboluyor veya araç 6-5-4-3 ya da 2 kişilik olarak da kullanılabiliyor. Astra ile aynı platformu taşıyan araç 4 farklı motor seçeneğine sahip. 1.6 litre 105 beygir ve 1.8 litre 140 beygiryik benzinli motorların dışında; 1.9 litre 120 veya 150 beygirlik dizel motorlar bulunuyor.

SKODA ROOMSTER: Roomster, farklı tasarımı, ergonomik özellikleri ve geniş iç mekanı ile genç ve dinamik aileleri hedefleyen bir otomobil. Fabia ve Octavia’dan esinlenilerek tasarlanan araç değişken bir iç mekana sahip. İki farklı aracın karışımı olarak kabul edilen Roomster’in 530 litrelik bagaj hacmi katlanabilen arka koltuklarla birlikte 1780 litreye kadar ulaşabiliyor. Roomster’da 1.2 litre 62 beygir, 1.4 litre 85 beygir ve 1.6 litre 105 beygirlik benzinli motor seçeneklerinin dışında 1.4 litre 70 ve 80 beygirlik iki dizel motor seçeneği de bulunuyor.

CITROEN C4 PICASSO

Citroen’in MPV segmentindeki temsilcisi C4 Picasso’nun stili, orijinal ve dinamik hatlarıyla dikkat çekiyor. Geniş açılı panoramik ön cam ve geniş yan camlar Citroen visiospace ailesine ait olduğunun altını çiziyor. İç mekanda ise ençok dikkat çeken şey geniş ön cam. Cam tavana doğru yuvarlanarak fanusun içindeymiş gibi bir his uyandıran Picasso’da 1.6 litre HDI dizel motor seçeneği 5 vitesli düz şanzıman veya 6 vitesli otomatikleştirilmiş manuel şanzıman ile tercih edilebiliyor.

TOYOTA COROLLA VERSO : Bu sınıftaki tek yerli araç olan Toyota Corolla Verso, Avrupa pazarı için sadece Toyota Adapazarı Fabrikası’nda üretiliyor. Optitron göstergeleri ve yenilikçi konsol tasarımı ile teknolojik oyuncakları seven aile babalarına oynayan Verso, araç içinde çeşitli oturma kombinasyonlarının oluşturulabilmesini sağlayan Easy Flat7 koltuk sistemi ile 7 kişilik kalabalık ailelerin tercih edebileceği bir model haline geliyor. Verso’da 1.6 litre 110 beygir benzinli ve 2.2 litre 136 beygirlik dizel motor bulunuyor. Yerli Verso, Comfort ve Elegant olmak üzere iki farkı donanım seçeneğine sahip.

Haberin Devamı

OTOBİL MPV SEGMENTİ ADAYLARI

NISSAN NOTE:
Japon üretici Nissan’ın küçük sınıfa yeni kazandırdığı modeli Note, fonksiyonel ve geniş iç mekanı ile dinamik genç ailelere hitap eden bir model. MPV olmasına rağmen tasarım hileleri ile sportif bir hacthback gibi duran Note, küçük boyutlarına rağmen geniş iç mekan sunmayı başarıyor. Bagajında sunduğu ’flexiboard’ isimli sistem sayesinde hem bagaj zemini yükseltilebiliyor hem de bagajın ikiye ayrılarak farklı eşyaların birbiriyle temas etmeden taşınabilmesi sağlanıyor. Ayrıca ileri-geri hareket ettirilebilen arka koltuklar sayesinde bagaj hacmi 280 ile 437 litre arasında değişen değerlere ulaşabiliyor. Note’da 1.4 litre 88 beygir ve 1.6 litre 110 beygir olmak üzere iki farklı benzinli 1.5 litre 86 beygir gücünde bir de dizel motor seçeneği bulunuyor.

CHRYSLER GRAND VOYAGER: Aile otomobili kavramının kurucularından biri olan Chrysler’in MPV segmentindeki köklü temsilcisi Grand Voyager, baştan aşağı yenilenerek kısa bir süre önce yollara çıktı. Yolcu ve sürücülerin güvenliğinin ön planda tutulduğu yeni Grand Voyager’da 7 koltukta ISOFIX bağlantı noktaları bulunuyor. Yeni Grand Voyager 6 vitesli otomatik bir şanzıman ile satışa sunulurken bu şanzımana 193 beygir güç ve 305 Nm torka sahip 3.8 litre hacmindeki V6 benzinli motor ve 163 beygir ile 360 Nm torka sahip turbo dizel motorlar eşlik ediyor.

SEAT ALTEA XL: Ünlü otomobil tasarımcısı Walter da Silva tarafından yaratılan Altea, markanın yeni yüzünün ilk temsilcisiydi. Aradan geçen zamanla daha uzun bir platform üzerinde yeniden inşa edilen Altea adına ’XL’ takısını da ekledi. Toledo ve Leon modellerinin tasarımına da öncülük eden Altea XL diğer kardeşlerinden yüksek tavan yapısı ve esnek iç mekanı ile ayrılıyor. Çarpışma testlerinden aldığı 5 yıldız ile güvenlik konusunda dikkat çeken modellerden biri olan Altea XL, aile otomobili olmasına rağmen sahip olduğu sportif motorlarla da sınıfında farklı bir konuma ulaşıyor. Altea’da 1.6 litre 102 beygir, 1.4 litre 125 beygir ve 2.0 litre 150 beygir benzinli; 1.9 litre 105 beygir ve 2.0 litre 140 beygir dizel olmak üzere toplam 5 motor seçeneği bulunuyor.

SUBARU OUTBACK: Japon üretici Subaru’nun, simetrik 4 tekerlekten çekiş sistemi ile donattığı Outback modeli, hem yüksek yapısı hem de geniş iç mekanı ile aileler tarafından tercih edilen bir model. 2.0 litre 150 beygir gücündeki dünyanın ilk dizel boxer motorunu kullanan Outback’in tork değeri ise 350 Nm. Outback’te ayrıca 3.0 litre hacminde, 6 silindirli ve 245 beygir gücünde benzinli boxer motor da görev yapıyor. 4 tekerlekten çekiş sistemi sayesinde her türlü yol koşulunda yüksek tutunma sağlayan Outback, geniş bagaj hacmi ile de kalabalık ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

DACIA LOGAN MCV: Ucuz otomobil üretme projesini Logan’ı üreterek hayata geçiren Romanyalı üretici Dacia, Logan’ın sedan versiyondan sonra MCV adını verdiği station versiyonunu da üreterek 7 kişilik kalabalık ailelere uygun fiyatlı bir otomobil geliştirDİ. Geniş iç mekanı ile hem hafta sonları çıkılabilecek geziler hem de taşınacak yükler için pratik kullanım özellikleri sunan Dacia Logan MCV’nin özellikle uygun fiyatı ve ekonomik motorları ön plana çıkıyor. İşlevselliği ile dikkat çeken Logan MCV’de 1.5 litre 65 beygir dizel ve 1.6 litre 90 beygir benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneği bulunuyor.

RENAULT GRAND SCENIC: 7 kişilik oturma kapasitesi ile daha geniş ailelere hitap eden Grand Scenic’in standart Scenic modelinden tek farkı, uzun dingil mesafesi. Artan uzunlukla birlikte üçüncü koltuk sırasının da araca rahatlıkla yerleştirilmesi sağlanmış. Bu sayede 7 kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği bir otomobil haline gelen Grand Scenic, konforlu yolculuklara olanak tanıyor. Arka koltukların sırtlıklarına yerleştirilen açılabilir masalar özellikle çocuklu ailelere büyük rahatlık sağlayacak cinsten. Üçüncü koltuk sırası kullanımdayken dahi 200 litre bagaj hacmi sunan araç, üçüncü koltuk sırası katlandığında 550 litrelik hacme, ikinci ve üçüncü koltuk sıraları söküldüğünde ise bin 920 litrelik hacme kavuşuyor.

RENAULT GRAND MODUS: Renault’nun küçük MPV segmentindeki temsilcisi Modus, büyüyen boyutlarıyla adını da değiştirerek Grand Modus oldu. Markanın yeni tasarım anlayışı çerçevesinde yeniden şekillendirilen Grand Modus, daha uzun aks aralığı ve geniş ’C’ sütunu camı sayesinde özgün ve çekici bir karakter sergiliyor. 410 litreye ulaşan hacmiyle oldukça geniş bir bagaj hacmi sunan aracın koltukları da 1/3 ve 2/3 oranında yatırılabiliyor ve katlanabiliyor. Raylı arka koltuk sırası sayesinde modüler bir esnekliğe sahip olan Grand Modus’ta ikisi benzinli ikisi dizel olmak üzere dört farklı motor seçeneği bulunuyor. Otomatik şanzıman seçeneği de bulunan Grand Modus’ta 1.4 litre 100 beygir, 1.6 litre 110 beygir benzinli motorların yanı sıra 1.5 litre dCi 85 beygir ve 1.5 litre dCi 105 beygir dizel motorlar görev yapıyor.

DAIHATSU MATERIA: Üretiği kompakt otomobillerle otomotiv dünyasında tanınan Japon üretici Daihatsu, kübik otomobillere en güzel örneklerden biri olan Materia ile gençleri hedefliyor. Farklı tasarımı, geniş iç mekanı ile ferah ve çok yönlü özelliklere sahip Materia, iç mekanında sunduğu özelliklerle de dikkat çekiyor. Ayarlanabilir koltuklar sayesinde 2.2 metre uzunluğundaki yüklere dahi alan yaratılabiliyor. İleri geri kayabilen arka koltuklar, tercihe göre geniş diz mesafesi ya da 619 lt’lik geniş bagaj alanı sunuyor. 1.5 litre hacminde bir motora sahip olan Materia’nın maksimum gücü 103 beygir. Araçta otomotik vites seçeneği de bulunuyor.

FIAT SEDICI: Dünyaca ünlü İtalyan tasarımcı Guigiaro imzası taşıyan Fiat Sedici’nin modüler yapısı sayesinde hem bir SUV hem de MPV’nin kullanım özelliklerini bir arada sunuyor. Fiat Sedici 4X4 de bulunan 3 ayrı çekiş seçeneği bulunuyor. Sedici’nin 4X4 versiyonunda ise şehir içi ve otoyollarda orta bölümde yer alan düğmeyle aracı 4X2 veya 4X4 moduna getirebiliyorsunuz. Sedici’nin 4x2 versiyonunu da tercih edilebiliyor. Otomatik vites versiyonu sadece 4x2 versiyonda sunulurken, Sedicinin Emotion ve Dynamic adında iki farklı donanım seviyesi bulunuyor. Fiat Sedici, 1.6 litre 107 beygir gücündeki benzinli motor şehir dışında 6.1 litre benzin tüketiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!