Alp Korkmaz - Sevgilim bana kanun çalardı

Güncelleme Tarihi:

Alp Korkmaz - Sevgilim bana kanun çalardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 15:00

“Arka Sokaklar” dizisinin Aşık Ali’si Alp Korkmaz, hakkında merak edilenleri Trendy okurları için yanıtladı.

Haberin Devamı

“Arka Sokaklar” dizisinden önce seni tanımıyorduk. Diziden önce neler yapıyordun?

Evet diziden önce tanınmıyordum. Çünkü üniversite eğitimi için Amerika’ya gitmiştim. Amerika’da Radyo ve Televizyon eğitimi aldım. Türkiye’ye geldim ve CNN Türk’te staj yaptım. Tekrar Amerika’ya dönüp okulumu bitirdim. New York'un en önemli Broadway müzikal okullarından biri olan Neighborhood Playhouse School of Theatre’da tiyatroculuk eğitimi aldım ve Türkiye’ye döndüm.

Radyo ve TV okurken kamera arkasından kameranın önüne geçmeye nasıl karar verdin?

Okulda seçmeli ders olarak drama dersi vardı. Ben de drama dersleri sayesinde oyuncu olmaya karar verdim. Aslında 20 yaşındayken haberci olmak istiyordum. Ciddi ciddi haber peşinde koşmak istiyordum. Ama staj yaptıktan sonra kendimi o işte çok iyi ifade edemeyeceğimi düşündüm. Oyunculuk da istediğim bir şeydi ve drama dersleri nedeniyle oyuncu olmaya karar verdim ve bu şekilde kulvar değiştirdim.

Haberin Devamı

“Arka Sokaklar” dizisine başlamadan önce farklı projeler için iş görüşmelerin oldu mu?

Hayır olmadı. Yurt dışından geldikten sonra Türkiye’de bu meslek adına neler yapılması gerektiğini merak ettim ve bir tanıdık vasıtasıyla Erler Film’e gittim. Oraya gidiş nedenim sadece bilgi almaktı. Daha sonra bana bu diziden bahsettiler ve Ali diye bir karakterin olduğunu söylediler. Ali vardı ama aslında yoktu! Hemen her bölümde gözükecekti ama arka planda kalacaktı. Daha sonra deneme çekimi oldu ve “Arka Sokaklar” dizisine başladım. 1 sene boyunca dizide neredeyse hiç yoktum. Rolüm daha sonraları benim de çabamla arttı. “Ali’yi biraz da ben yarattım” diyebilirim.

Bir tiyatrocu olarak uç rolleri canlandırabilir misin?

Bir oyuncu kendini oyuncu olarak görüyorsa her rolü almalı ve kabul etmeli diye düşünüyorum. Önce insanın kendini bilmesi lazım ve; “Ben bu karakteri canlandırabilir miyim” diye kendisine sorması gerekli. Şu an ki deneyimim belki yeterli olmayabilir. Ama benim uç noktam yok. Ben oyuncu olarak her rolü oynarım ve oynamak da isterim. Bana bir rol teklif edildiğinde önce durur ve; “Üstesinden gelebilir miyim” diye düşünürüm. Fakat özellikle oynamak istediğim bir rol yok. “Arka Sokaklar” dizisinde ekibin çırağı olarak gözüküyorum. Yeni bir projede daha ciddi rollerde oynamak isterim.

Haberin Devamı

Dizideki Ali çok sessiz sakin ve utangaç biri. Peki sen günlük hayatında nasıl birisin?

Ali’nin o yönleri bana hiç benzemiyor. Hiç utangaç biri değilimdir. Gayet sevecen ve hümanist bir yapım var. Kız arkadaşlarıma karşı da gayet samimiyim. Ama hoşlandığımda da pat diye söyleyemem. Tipik bir Balık burcuyum. Tabii Ali ile benzer yönlerimiz de var. Mesela dizideki Hüsnü ve Mesut’la olan sahnelerdeki samimiyet, ağabey- kardeş ilişkileri... Biz gerçek hayatta da hep birlikteyiz.

Dizinin yayınlandığı akşamlar ekran başında mısın? Kendini izlerken eleştirdiğin zamanlar oluyor mu?

Takip edebildiğim kadar ediyorum. İzlediğim zamanlar kendimi ölesiye eleştiriyorum. Hele diziye yeni başladığımda bunu çok yapıyordum. Çünkü ben tiyatroculuk eğitimi aldım. Kamerayı hiç görmedim. Sağ olsun yönetmenim bana çok destek oldu. Ama dediğim gibi kendimi ölesiye eleştirdiğim zamanlar oluyor.

Haberin Devamı

Yapmayı istediğin projelerin var mı?

Yaz için birkaç sinema filmi teklifi geldi. İnşallah önümüzdeki yaz bir sinema filminde rol almak istiyorum. Ali gibi değil de bambaşka bir karakter olarak rol istiyorum.

Pınar Aydın’la sevgili değiliz

Dizi bayağı bereketli. Gamze Özçelik ile Uğur Pektaş evlendiler. Siz de Pınar Aydın’la evlenmeyi düşünüyor musunuz?
Hayır. Böyle bir şey yok. Hiçbir zaman da olmadı. Pınar zaten diziden de ayrıldı. Neden böyle söylentiler çıktı bilmiyorum. Belki de dizide sevgili rolünde olduğumuz içindir. İnsanların bu tür söylentileri çıkarmaları normal. Pınar’ın zaten bir sevgilisi var. Benim de uzun zamandır sevgilim yok!

Sevgili kriterlerin nelerdir? Nasıl kızlardan hoşlanırsın? 
Çok güzel olsun, sarışın olsun, mavi gözlü olsun gibi kriterlerim yok. Benim tek kriterim ekstra bir şeyi olması. Mesela son 2- 3 sevgilim ya müzisyen ya da oyuncuydu. Benim seveceğim, benim hoşlanacağım şeylerin olması gerekli. Mesela bir sevgilim vardı. Geceleri bana kanun çalardı. Biri çok iyi oyuncuydu. Bana şiirler okurdu. Sevgilim çirkin olsun demiyorum, ama ekstra bir şeyi olsun. Herhangi bir şey ama ekstradan bir şey.
 
Aynı sette rol aldığın biriyle ilişki yaşar mısın?

Neden yaşamayayım ki! Sonuçta bu aşk! Ne zaman geleceği belli olmaz.

Haberin Devamı

Şimdiye kadar yaşadığın en büyük pişmanlık ne oldu?
Çok büyük pişmanlıklar yaşamadım. Ama bir kız arkadaşıma yeteri kadar değer vermediğim için pişmanım!

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!