EKAV artık Süzer Plaza’nın altında

İnci Aksoy’un kurucusu olduğu EKAV Sanat Galerisi, bundan sonra Süzer Plaza’nın alt katında hizmet verecek.

İnci Hanım, Baran Süzer’in dünyaca ünlü bir spor kompleksi yapma hayaliyle tüm eğlence mekánlarını kapattığı bu katı, sanat etkinlikleri için kullanacak. Eğitim Kültür Araştırma Vakfı/EKAV olarak, bir yıl aradan sonra yeni bir mekánda kurduğu Ekavart Gallery ile sanatsal faaliyetlerini sürdürecek olan İnci Hanım, ilk olarak 14 Ekim’de, Muzaffer Akyol’un "Gizli Güçler Buluşması" adlı sergisine ev sahipliği yapacak bu mekanda... Aksoy, Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv olarak da Contemporary İstanbul’08 Fuarı’nda yer alacaklarını açıkladı.

Festival başladı

Akbank’ın düzenlediği 18. Caz Festivali’nin açılış kokteyli, önceki akşam Ortaköy Four Seasons Otel’de yapıldı. Suzan Sabancı Dinçer’in ev sahipliğinde gerçekleşen geceye Ahu-Can Has, Heves Ekinci, Mehmet-Zeynep Garan, Osman-Zeynep Çarmıklı, Alev-Halis Komili, Filiz Akın-Sönmez Köksal, Mehmet-Leyla Günyeli ve Faruk Süren gibi pek çok tanınmış sima katıldı. 19 Ekim akşamına kadar sürecek olan festivalin açılış kokteyli, caz dünyasının önemli piyanistlerinden Doctor Gabs’in konseriyle renklendi.

Bayram tatilinde ayağını kırdı

Geçtiğimiz aylarda eşi Mehmet Kunt’u kaybeden ve zor günler geçiren Zeynep Kunt, bayram tatilinde de huzur bulmak yerine acı çekti! Zeynep Hanım, tatilini değerlendirmek üzere gittiği Bodrum’daki evinin merdivenlerinden düştü ve bu görünmez kaza sonucu ayağı kırıldı. Ayağının bir ay kadar alçıda kalacağını öğrendiğim Kunt’a acil şifalar diliyorum.

Mamma Mia herkesi ayaklandırdı

Dünyanın en neşeli, en eğlenceli, en coşkulu müzikali olarak lanse edilen "Mamma Mia", tüm görkemiyle İstanbul’da perdesini açtı. Garanti Bankası sponsorluğunda, "BKM", "İKSV", "Cnbc-e" ve "e2" işbirliği ile İstanbul Gösteri Merkezi’nde seyirciyle buluşan müzikal için mekanın içi ve dışı "Mamma Mia" görselleri ve gobo ışıkları ile süslendi. İki hafta boyunca Yeşilköy’de Broadway rüzgarı estirecek olan gösterinin ilk gecesinde salon tıklım tıklımdı. Final bölümünde ise sahnelendiği tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de seyirci ayaklandı, şarkılara ve danslara eşlik etti. 22 ABBA şarkısından oluşan müzikalde, Türkçe çeviriler ise sahnenin iki yanındaki dev ekranlardan verildi. "Mamma Mia" gösterisinin 19 Ekim’e kadar süreceğini belirteyim.

Yeni yaşını iki ayrı mekánda kutlayacak

Ela Soysal, yeni yaşını yarın akşam kutlayacak. Hem de iki ayrı mekánda... Önce arkadaşı Mensure Özbek’in ortağı olduğu Teşvikiye’deki Covva adlı restoranda dostlarıyla bir araya gelecek. Ardından yemek için Park Şamdan’a geçecek. Ela Hanım, bu doğum günü organizasyonunu 20 dostunun bir araya gelerek hazırladığını, böylesine özel bir günde sevdikleriyle buluşmanın kendisini çok mutlu edeceğini söylüyor.

Devler İstanbul’da

Caz dünyasının yaşayan en büyük, en tanınmış klavyeli çalgılar ustalarından biri olan Chick Corea ile caz gitar dünyasının devlerinden John McLaughlin ilk kez birlikte dünya turnesine çıkıyor. Turnenin Türkiye ayağında Cemal Reşit Rey’de sahne alacak olan Corea ve McLaughlin’e, yine kendileri gibi efsane isimler eşlik edecek. 30 Ekim’deki bu tarihi randevuyu kaçırmayın derim.

Ankara’nın yeni adresi

İşadamı Turgay Özdur, Ankara’ya Society adlı yeni bir mekán kazandırıyor. Gaziosmanpaşa’daki kulüp, 24 Ekim akşamı Fatih Ürek konseriyle kapılarını açacak. Kış sezonu boyunca birbirinden ünlü isimleri ağırlayacak olan bin kişi kapasiteli kulüpte, 25 Ekim gecesi son dönemde adından sıkça söz ettiren DJ Ece Toprak, 28 Ekim’de Tan, 7 Kasım’da Yıldız Tilbe, 21 Kasım’da Rober Hatemo, 5 Aralık’ta ise Demet Akalın sahne alacak.
Yazarın Tüm Yazıları