N’olacak bu fener'in hali!..

HÜRRİYET’in Spor ekinde geçtiğimiz Salı günü müthiş bir duyuru vardı: "Çöküş böyle başladı" Sivasspor 2-1, Hacettepe 2-1, Gaziantepspor 1-0 ve Kayserispor 1-4. Fenerbahçe’nin altı haftalık karnesi utanç verici.

Öyle olunca da fırtına koptu tabii. Fenerbahçe’nin altı maçta altı puan alabilmiş olması sadece camiayı değil, kamuoyunu da şaşırttı. Hele o son maçı. Fenerbahçe Kadıköy’de Kayserispor’a 4-1 yeniliyor. Yenilir ya, ama böylesi görülmedi. Tribünlerle takımın ipi koptu, hüzünlü deyiş yine ağızlara düştü: N’olacak Fener’in hali!.. Uzun zamandır, özellikle Aziz Yıldırım yönetiminin başına böyle dert gelmemişti. Şimdi altından nasıl kalkacaklarını bilmiyorlar. Yıldırım, "Koltuğa yapışmadık" diyor. Ama krize karşı duyarsız gözüküyor. 10 yılda dört şampiyonluğu var takımın. Harcanan paranın haddi hesabı yok. Bu sezona da "Gitti" gözüyle bakanlar hiç de az değil. Yönetim transfere adeta boş verdi. Teknik direktörü daha ilk haftalarda eleştirilere hedef oldu. Avrupa Şampiyonu İspanya’nın gol kralı Daniel Güiza’nın altı maçta tek golü var ve fiyatı 14 milyon Euro!.. Emre Belözoğlu’nun transfer faturası ise 6 milyon Euro. Bu ikisinin parasıyla Türkiye’de yeni bir takım kurulur. Yanlışlar o kadar çok ki; Aurelio göz göre göre İspanya’ya gidiyor ve takım altı hafta içinde taraftara soluk aldıracak bir maç çıkaramıyor.

Fenerbahçe yıprandı

Fenerbahçe geçtiğimiz sezon dahil yıpranmış bir takım görünümünde. Alex dışında doğru dürüst futbol oynayan adam yok gibi. Kaleci Volkan’dan en gencine kadar. Taraftar gerçekten haklı: N’olacak bu Fenerbahçe’nin hali. Puan cetveli adeta bir ayna. Lider Trabzonspor (16 p), Bursaspor (15 p), Beşiktaş (14 p), Gaziantepspor (13 p), Kayserispor (11 p), Sivasspor (11 p), Ankaraspor (10 p) ile dokuzuncu. Fenerbahçe 6 puanla 12. "Dünya takımı" diye anlatılan Fener’in altı haftada attığı gol 6, yediği gol 9. Böyle bir şeye bugüne kadar rastlamadık. Gerçekten insan merak ediyor. Bu takım nasıl toparlanacak. Kongre çare değil. Yönetim eli ayağı dolaşan teknik direktör Aragones’in kendine gelmesini bekliyor herhalde. Fenerbahçe’nin futbol dışında bütün spor dalları aslanlar gibi. Özellikle basket, voleybol ekipleri şampiyonluklarıyla göz alıyor. Peki nedir bu fark? Futbol başkanın yönetiminde; o ne derse o oluyor. Amatör sporlar Mahmut Uslu’ya emanet ve hepsinin yönetiminde birbirinden değerli spor adamları var. Aradaki fark bu kadar net. Yabancılarla yerliler arasındaki sorunları, teknik direktörler de dahil önleyecek bir yerli menejere hep "Hayır" dendi.

Trabzon’la fark 10 puan

Fenerbahçe zor günlerden geçiyor. Şu anda lider Trabzonspor’la arasındaki fark 10 puan. Şampiyonlar Ligi çıkış yolu olabilir mi? Olur da, bu havayla zor. Takımda disiplin diye bir şey kalmamış. Taraftar tribünleri terk ediyor. O eski heyecanı yaratacak yeni ruha ihtiyaç var. Fenerbahçe’nin sorunlarını adım adım izleyen Altan Tanrıkulu, son yazısında çıkış yolunu şöyle tarif ediyor:

Aziz Yıldırım; Fenerbahçe tarihinin en başarılı başkanı. Ama bu takımın sahibi o değil. O yüzden herkes egolarından, kişisel çıkarlarından uzaklaşıp aynı amaç için mücadele etmeli. Aragones; Fenerbahçe’ye gelmiş en önemli çalıştırıcılardan biri, ama bu takım onun da değil. Alex; Fenerbahçe tarihinin en değerli yabancısı, ama bu takım Alex’in de değil.

N’olacak bu Fenerbahçe’nin hali!.. Fener nerelerden geçip bu günlere geldi. Bu da gelir bu da geçer.
Yazarın Tüm Yazıları