Masaüstü bilgisayarda seçenek bol, seçmek zor

Güncelleme Tarihi:

Masaüstü bilgisayarda seçenek bol, seçmek zor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2008 00:00

Bimeks’te yıl boyunca öne çıkan, farklı markaların farklı ihtiyaçlara çözümler sunan masaüstü bilgisayarlarını sizin için derledik. Dört çekirdekli işlemciler oyun oyun tutkunlarını mutlu ederken, ofis bilgisayarlarının giderek ucuzlaması da uygun fiyatlı masaüstü bilgisayarların dizüstü bilgisayarlara karşı verdiği savaşın bir süre daha devam edeceğini gösteriyor.

Performans canavarı

HP Pavilion M9250, Intel’in dört çekirdekli işlemcisi Core 2 Quad’ın 2.50 GHz hızına sahip modelini kullanıyor. 3 GB’lık sistem belleği ve Nvidia Geforce 9800GT Turbocache ekran kartı, tüm oyunları en yüksek ayarlarda oynatabilme garantisi veriyor. İşletim sistemi olarak Windows Vista Home Premium’a sahip olan bu canavarın 750 GB’lık sabit diskinde, kapasite kaygısı olmadan, tüm favori oyunlara yer var. Çoklu ortam uygulamalarını sorunsuzca çalıştırabilecek en üst seviyedeki donanımı ile Pavilion M9250, sınırsız eğlencenin kapılarını sonuna kadar açıyor.

İnternet için ideal

Casper Omega CD-BME2180C modeli ile bilgisayarını ağırlıklı olarak ofis ve İnternet uygulamalarını çalıştırmak için kullananlara uygun fiyatlı bir çözüm sunuyor. Bilgisayar, 2 GHz hızındaki Intel Pentium Dual Core işlemci, 1 GB bellek ve Windows Vista Home Basic işletim sistemi ile birlikte sunuluyor. PCI Express yuvası üzerindeki 512 MB ATI HD2400PRO ekran kartı, belleğin 256 MB’lık kısmını sistemle paylaşımlı olarak kullanıyor. Anakart üzerinde tümleşik gelen ses kartı, 6 kanala kadar destekliyor. Kasa üzerinde yer alan DVD yazıcı ve kart okuyucu ise günümüz sistemlerinde mutlaka yer alması gereken özelliklerden ikisi olarak bu modelde de karşımıza çıkıyor.

Dört çekirdekli işlemci gücü

PRO 2000 Infinity E575, ilk bakışta sarı-siyah renkteki kasasının farklı tasarımı ile dikkat çekiyor. AMD Phenom Quad-Core 2.2 GHz işlemciye sahip bilgisayar, Windows Vista Home Basic işletim sistemine ve 2 GB belleğe sahip. 512 MB’lık ATI Radeon HD2400 ekran kartı üst seviyede olmasa da oyunları çalıştırmak için yeterli güce sahip. 500 GB depolama kapasiteli sabit diski ve DVD yazıcısı sistemin diğer özellikleri.

Eksiksiz bir ofis bilgisayarı

Exper’in Leader serisinden 400-830 modeli, işletim sistemi olarak Windows Vista Business sürümü ile birlikte geliyor. Sahip olduğu Intel Core 2 Duo işlemcisinin hızı 2.40 GHz ve sistem belleğinin miktarı 1 GB. 256 MB paylaşımlı Intel GMA 3100 ekran kartı üç boyutlu oyunlar için değil, ofis uygulamaları düşünülerek geliştirilen bir ürün. Bu tür bir sistemin daha yüksek kapasiteli bir ekran kartına ihtiyaç duymayacağı ortada. 7200 devirli sabit diski 160 GB’a kadar veri depolayabiliyor. Tümleşik ses kartı ve DVD yazıcısı ile Exper Leader 400-830, ofisler için ideal bir bilgisayar.

iMac sınırları zorluyor

Mac artık sadece masaüstü yayıncılıkla uğraşanların kullandığı bilgisayar olmaktan çıktı, pek çok fanatik PC kullanıcısının da hayallerini süslüyor. Yeni iMac’ler şaşılacak derecedeki inceliği fonksiyonel bir kullanım deneyimi ile birleştiriyor, üzerine son teknolojiden aldığı donanım gücünü de ekliyor ve sonuç ortada. iMac’in MB325 (2 GB) modeli, Intel’in Core 2 Duo 2.8 GHz işlemcisine sahip. 800 MHz hızındaki 2 GB sistem belleğine 256 MB’lık ATI Radeon HD 2600 Pro model bir ekran kartı eşlik ediyor. SATA arabirime sahip sabit diskinin dönüş hızı 7200 rpm ve kapasitesi 320 GB. 24 inç (61 cm) ekranı, bütünleşik kablosuz bağlantı özelliği, DVD yazıcısı ve web kamerası ile kutusundan çıkarıldığı anda kullanıma hazır iMac, zarafet ve gücün simgesi gibi.

Apple’ın minik devi

Harici bir sabit disk gibi görünen bu kutu aslında bir bilgisayar. Apple Mac Mini MB138ZH, Intel Core 2 Duo 1.83 GHz işlemcisi ile çift çekirdek mimarisine sahip. 667 MHz hızındaki 1 GB belleği, Mac OS X Leopard işletim sistemi ile birleşince, bu ufak kutu, ofis, İnternet ve çoklu ortam uygulamalarının rahatça çalıştırılacağı gerçek bir bilgisayara dönüşüyor. 64 MB’lık tümleşik ekran kartı, 5400 rpm dönüş hızına sahip 80 GB kapasiteli sabit diski, CD yazıcısı ve bütünleşik kablosuz bağlantı özellikleri ile Mac mini, boyundan büyük işler başarıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!