Kara noktalar cana doymuyor

Güncelleme Tarihi:

Kara noktalar cana doymuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 00:00

Ankara’da trafik kazalarının en yoğun yaşandığı bölgeleri Hürriyet Ankara araştırdı. Herkesin dikkatli olması gereken çok sayıda "kara nokta" bulunuyor.
Başkent’te bulunan bozuk yollardan kaynaklanan kazaların çok sık yaşandığını belirten Emniyet yetkilileri, sürücülerin de duyarsızlığından yakındı.

ANKARA’da trafik kazalarının ve can kayıplarının en yoğun yaşandığı bölgeleri Hürriyet Ankara araştırdı. Kentin trafik düzeninden sorumlu yetkililerden alınan bilgiye göre Ankara’da trafik kazalarının en fazla yaşandığı bölgeler Samsun, İstanbul ve Eskişehir yolları. Samsun yolunda geçtiğimiz ay meydana gelen trafik kazalarında 9 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi ise yaralandı. Eskişehir Yolu’nda meydana gelen kazalarda ise bir ay içinde 14 kişi hayatını kaybetti 21 kişi yaralandı.

İşte ölümcül noktalar

Yetkililerinden alınan bilgiye göre Eskişehir yolu Söğütözü mevkii, Maliye noktası civarı ile 75. kilometrede bulunan Refik Cesur Işıklı kavşağı civarı, İstanbul yolu Gimat köprüsü, Ayaş yol ayrımı arası, Konya yolu Ahlatlıbel İncek girişi civarı ve Göl Petrol-Gölbaşı kavşağı arası, Samsun yolu Otoban çıkışı ile Çalışkanlar mevkii arası, Esenboğa yolundan Çankırı yol kavşağına kadar olan kesim, Ayaş yolu, Batıkent-Çevre yolu kavşağı ile Çevre yolu Organize Sanayi Sitesi kavşaklarındanın büyük bölümünün birer kara nokta olduğu öğrenildi.

Yollar bozuk, vatandaş duyarsız

Emniyet yetkilileri trafik kazalarının en büyük nedeninin dikkatsizlik ve kural ihlali olduğunu belirtti. Köprü giriş ve çıkışlarında yaşanan kazaların ise yol ile köprü arasındaki bozuk seviye farkı nedeniyle yaşandığını bildirildi. Aracına zarar gelmemesi için yüksek hızda giden sürücülerin aniden fren yaparak zincirleme kazalara davetiye çıkardığı kaydedildi. Bazı yollarda da satıh bozukluğu, işaret eksikliği ve yanlış projelendirme nedeniyle de kazaların önüne geçilemediği vurgulandı.

Emeç alt geçitleri çok büyük tehlike

YanlIŞ projelendirme iddialarıyla sık sık gündeme gelen Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki alt geçitlerde de hergün kazalar yaşanıyor. Tünel içindeki sert ve yokuşlu virajların tehlike oluşturduğunu belirten yetkililer kaza sayısının fazlalığını doğruladı. Bulvardaki kazalara dikkat çekmek isteyen vatandaşlar www.karanoktalar.org adlı bir siteyi de hayata geçirmişti.

Bulvarda yol bozukluğu kazaya davetiye çıkarıyor

YETKİLİLER son zamanlarda sadece araçların karıştığı maddi hasarlı trafik kazalarının en yoğun yaşandığı bölgenin Anadolu Bulvarı üzerindeki Marşandiz köprüsü olduğunu söyledi. Köprü üzerindeki yol bozukluğunun çok ciddi trafik kazalarına davetiye çıkardığı bildirildi. Marşandiz köprüsünde bu zamana kadar yüzlerce zincirleme kaza ve kontrolü kaybetme yaşandığını belirten yetkililer köprü girişlerinde yoldaki bozukluğu gösteren herhangibir uyarı levhası bulunmamasının da büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Eskişehir yolundan Bilkent’e bağlanan yolda da çok sayıda ölümlü kazanın meydana geldiği bildirildi. Yetkililer, bu yolda kazalara karışan sürücülerin çoğunun hız yapan öğrenciler olduğuna dikkat çekti.

Mamak Köprüsü çok bakımsız

SAMSUN yolundaki Mamak Köprüsü de bakımsızlık ve ihmal nedeniyle Anadolu Bulvarı’ndaki Marşandiz Köprüsü gibi çok sayıda ölümlü kazanın yaşandığı bir bölgeydi. Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde köprünün yıkılmasını ve yerine dört şeritli yeni bir köprü yapılmasını kararlaştırdı. Samsun yolunun Siteler mevkinde de çok sayıda ölümlü kazanın yaşandığı bildirildi. Siteler Sanayi Sitesi’nden kontrolsüz olarak yola çıkan araçların ölümcül kazalara davetiye çıkardığı kaydedildi. Bu bölgede akşam saatlerinde kontrolsüz giriş ve çıkışlardaki yoğunluğun daha da arttığını belirten yetkililer sürücüleri kaza riski konusunda uyardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!