Diyarbakır'dan gelip evleri yağmaladılar

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırdan gelip evleri yağmaladılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'yi derinden yaralayan depremin ardından enkaz kaldırma çalışmalarında yardımcı olacaklarını söyleyerek Gölcük'e gelen, ancak yardım yerine hasarlı işyerlerinden beyaz eşyayı, evlerdeki kıymetli eşyaları yağmalayan 22 yaşındaki Serkan Karaş ve 21 yaşındaki Ramazan Karaca yakalandı. Polis Diyarbakır'dan gelen çetenin diğer elemanlarının peşine düştü.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nde suçlarını itiraf eden iki sanığın, arkadaşları ile birlikte depremin ikinci gününden itibaren sürekli hırsızlık yaptıkları belirlenirken, polis şahısların çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon gibi eşyaları kamyon ve kamyonetlerine yükleyip deprem bölgesinin dışında bir depoya doldurduklarını tesbit etti.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularında suçlarını itiraf eden Karaş ve Karaca depremden bir gün sonra Diyarbakır'dan deprem bölgesine yaklaşık 10-15 kişilik bir grup halinde geldikleri ve hasar gören ilçelere dağıldıklarını söylediler.

OKULU DEPO YAPMIŞLAR

Yakalanan yağmacılardan 22 yaşındaki Serkan Karaş, çaldıkları malları tanımadıkları bir kişinin kırmızı renkli Bedford marka kamyonuyla enkazlardan aldıklarını söyledi. Karaş, ‘‘Bölgede depo olarak kullandığımız bazı binalar vardı. Malları burada topluyor, daha sonra başka araçlarla deprem bölgesi dışına çıkarıyorduk. Bizim bölgemiz Gölcük'tü. Burada merkeze 10 kilomere mesafede Sofular Köyü'nde bulunan ilkokulu depo olarak kullanıyorduk. Bölge çok karışık olduğu için kimse bize ne yapıyorsunuz diye sormuyordu.’’

Adapazarı'nda da isimleri açıklanmayan 2 yağmacı yakalanarak, polise teslim edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!