Ligler tekrar ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Ligler tekrar ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Futbol Federasyonu, daha önce bir hafta ertelediği bütün ligleri yeni bir erteleme ile 10, 11, 12 Eylül tarihine aldı. Ligler bu tarihte kaldığı yerden yeniden başlayacak. 3. Lig'in başlangıç tarihi de 18, 19 Eylül'e kaydırıldı.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, dün bir toplantı yaparak Telsim 1. Ligi, Profesyonel 2. Ligi, Profesyponel 3. Ligi ve Ümitler Ligi maçlarını erteledi. Marmara Bölgesi'ndeki deprem felaketi nedeniyle bu hafta oynanması gereken maçları gelecek haftaya ertelen yönetim kurulu, yeni bir ertelemeyle liglerin yeniden bağlangıcını 10 Eylül 1999 tarihine aldı. 1. Ligi, 2. Lig ve Ümitler Ligi, 10, 11, 12 Eylül tarihinden itibaren kaldığı yerden başlayacak. Daha önce 28 Ağustos'ta başlayacağı ilan edilen Türkiye Profesyonel 2. Ligi de 18, 19 Eylül 1999 tarihinde başlayacak. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, depremzedelere yardım amacıyla federasyona başvuru yapılmadan turnuva düzenlenmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

Futbol Federasyonu, Riva'daki Özkan Olcay Kamp Eğitim Tesisleri'nin de depremzedelerin gecici iskanına tahsis edilmesine karar verdi. Bu tesislerde iskan ettirilecek depremde zarar gören vatandaşların vatandaşların iaşeleri ve sağlık hizmetleri de federasyon tarafından karşılanacak.

Futbol Federasyonu, A ve Ümit Milli Takım'ın Eylül ayının ilk haftasındaki maçlarının ise ertelenmediğini açıkladı. Buna göre, A ve Ümit Milli Takım daha önce belirlendiği gibi 3, 4 Eylül'de İrlanda, 7, 8 Eylül'de de Moldova ile Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçları oynayacak.

Kocaeli ve Sakarya'nın hakkı dondurulabilecek

Marmara Bölgesi'ndeki deprem felaketinde en büyük kaybın yaşandığı Kocaeli ve Adapazarı kulüplerine sezona iştirak etmeden ligde kalma hakkı tanınabilecek. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Kocaelispor, Sakaryaspor ve diğer 2 ve 3. lig kulüplerinin başvuruları halinde, bu sezon maç yapmadan 2000-2001 sezonunda kaldıkları yerden lige katılma hakkının verilebileceğini söyledi. 1992 yılında da Erzincan'da yaşanan deprem felaketi sonrası, Erzincanspor lige iştirak etmemiş ancak küme düşürülmemişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!