Süper benzinin fiyatı uçak yakıtını dörde katladı

Güncelleme Tarihi:

Süper benzinin fiyatı uçak yakıtını dörde katladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da satılan süper benzinin fiyatı, Atatürk Havalimanı'nda yolcu uçaklarının kullandığı JET A-1 yakıtına ödenen fiyatın 4 katını aşıyor.

Türkiye'de benzin fiyatlarında belirlenmesinde İtalyan Piyasası fiyatları temel alındığından, bu piyasada meydana gelen değişikliklere göre yolcu uçaklarında kullanılan JET A-1 yakıtının fiyatı da tıpkı benzin fiyatlarındaki gibi sürekli dalgalanmalar gösteriyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda JET A-1 yakıtının litresi 97 bin 514 lira artı KDV olarak satılıyor. Benzincilerde ise süper benzinin litresi 409 bin lira. Bu fiyatlara göre JET A-1 yakıtının fiyatı otomobillerde kullanılan süper benzinin fiyatıyla kıyaslanınca, çok ucuz olduğu görülüyor.

Özgül ağırlıkları farklı olan JET A-1 yakıtı ile süper benzin kıyaslandığında 1 ton uçak yakıtının yaklaşık 1325 litre olduğu hesaplanırken, 1 ton süper benzinin ise 1365 litre olduğu belirtiliyor. Buna göre süper benzin İstanbul'da 409 bin liraya, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda uçak yakıtı yaklaşık 97 bin 514 liraya satılıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!