Şerefsiz, işbaşında

Güncelleme Tarihi:

Şerefsiz, işbaşında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Arabamı şerefsizlerin ülkesinde bıraktım, dediği için hakkında soruşturma açılan Ahmet Kaya, PKK'nın yeni kanalı Medya TV'nin açılışında bir konser verdi. PKK'nın hain saldırıları okunurken, açılışa katılanlar örgüt lehine sloganlar attı.

ALMANYA'da verdiği konserler nedeniyle hakkında bölücülük suçlamasıyla soruşturma başlatılan özgün müzik sanatçısı Ahmet Kaya, PKK'nın yeni televizylon kanalı Medya-TV'nin açılışında konser verdi. PKK, Türkiye'nin başvurusu üzerine ruhsatı veren İngiliz Bağımsız Televizyon Komisyonu (INC) tarafından 22 Mart 1999 tarihinde yayını durdurulan Med TV'nin yerine geçici olarak 29 Mayıs'ta CTV'yi yayına sokmuştu. PKK, ‘Üçüncü Kürt TV’si' olarak tanıtılan Medya TV'yi de geçen cuma günü aynı uydu ve frekanstan yayına başlattı. Bir günlük test yayınından sonra cumartesi günü Fransa'nın başkenti Paris'teki bir spor salonunda konser düzenlendi. Salonda, aralarında ‘zafer işareti’ yapan kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalığa, bir çok Kürt şarkıcı konser verirken, canlı yayında ayrıca Türkçe, Kürtçe ve Arapça haberlere yer verildi. PKK'nın hain saldırıları ile ilgili haberler okunurken, salondakiler örgüt lehine slogan attı.

KİRLİ OYUNLARI BOZARIM

Geçen ay Almanya'da PKK yanlıları tarafından düzenlenen konserde ‘‘Arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım’’ dediği için hakkında DGM tarafından sorruşturma başlatılan Ahmet Kaya da, Paris'teki bu açılışta konser verirken yaptığı konuşmada şöyle dedi: ‘‘Ülkeyi bölmek için değil, birleştirmek için vardık. Bunu anlamakta güçlük çektiler. Benim ülkede yaşayan 64 milyon insana şerefsiz dediğimi söylediler. Ben hiç bir halka, halklara asla şerefsiz lafını kullanmadım. Çünkü ben sadece Kürt kimliğimden dolayı beni linç etmek isteyen namussuzlara, haysiyetsizlere bir kez daha şerefsiz diyorum.’’ Medyanın kendisi üzerinde oyun oynadığını iddia eden Kaya şöyle konuştu: ‘‘Bunlar soğuk savaş stratejileri. Onların o kanlı savaşını, kirli stratejilerini, oyununu ben bozarım. Daha önce de bozdum, yine bozarım. Bizim istediğimiz küçük bir şeydi, deryada bir damlaydı. Ulusal kimlikten, kültürel kimlikten bahsettik. Onlar bunu nüfus cüzdanı olarak anladılar. Bu kadar acayip ve tuhaf insanlar. Ne yapayım yani.’’

PKK kanalının açılışında konser verdi

Bölücülük propagandası yaptığı gerekçesiyle başı sık sık derde giren Ahmet Kaya, Almanya'dan sonra bu kez Fransa'da ortaya çıktı. Almanya'da PKK yanlıları tarafından düzenlenen konserdeki sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan Kaya, PKK'nın yeni televizyonu Medya TV'nin açılış konserinde görev aldı. Paris'teki bir spor salonunda düzenlenen konsere koruma ordusunun eşliğinde gelen Kaya, yine onların eşliğinde salondan ayrıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!