Siyasette haklılar da yargılanır

Güncelleme Tarihi:

Siyasette haklılar da yargılanır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gülay Aslıtürk'ün yurdışına kaçmasından sonra bir süre Şişli Belediye Başkanlığı görevini yapan Cüneyt Akgün, ‘‘Siyasette haklı olsanız bile ağır ceza mahkemelerinde yargılanmayı göze almanız gerekebilir’’ dedi.

21 Kasım 1997'de Şişli Belediye Başkanlığı görevine getirilen Cüneyt Akgün, hakkındaki iddialarla ilgili olarak açıklamalar yaptı. İlk olarak Gökkafes konusuna değinen Akgün, ‘‘Gökkafes bana göre son derece yasal bir haldedir. Daha önce Tayyip Erdoğan aleyhimde Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Buna göre İl İdare Kurulu inceleme yaptı ve benle teknik ekibi suçsuz buldu. Bu aşamadan sonra Erdoğan hakkında Şişli Belediyesi'nin işlerine karıştığı gerekçesiyle mart ayında İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulundum’’ dedi.

Çiftkurtlar konusuna da değinen Cüneyt Akgün, Ayazağa'da bulunan 1600 metrekarelik 3 katlı imarlı arsayı 242 milyar liraya Çiftkurtlar firmasına sattıklarını belirterek ‘‘Aleyhime açılan davada arsanın düşük fiyatla satıldığı ve belediyenin zarara uğradığı iddia ediliyor. Oysa ilçe takdir komisyonu arsaya 174 milyar, İstanbul Ticaret Odası da 240 milyar lira değer biçmişti. Biz 242 milyar liraya sattık. Önceden de bu arsa karşılığı 465 bin dolar ücret alınmıştı’’ dedi. ŞİPA AŞ konusunda ise Akgün, ‘‘Bu şirketi tasfiye etmek istedim. Ama kredi borçları bu tasfiyemi önledi’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!