Aklım Türk müziğinde

Güncelleme Tarihi:

Aklım Türk müziğinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Özel yaşamını ve duygu dünyasını ilk kez Hürriyet'e açan pop müziğin sevilen sesi İzel, Yener Süsoy'a gönlündeki erkeğin adını da açıkladı. Selma Güneri'nin oğlu Umut Sezgin'le birlikte olan İzel, bir gecelik aşklara inanmıyor. Pop müziği söylemesine rağmen aklı fikri, hep Türk sanat müziğinde.

İzel ‘‘Aşk beni hayata bağlıyor. Aşık olduğumda gözlerim parlıyor mutlu oluyorum’’ diye konuşuyor.... Gözlerine bakıyorum; nasıl da parlıyorlar!.. Kimmiş bu yakaşıklı bakalım?

- Şimdilik arkadaşız Umut Sezgin'le. Selma Güneri'yle Yusuf Sezgin'in oğulları. Benden dört yaş küçük ama problem değil. Ben ona aşık oldum, bunu şimdi burada sana itiraf ediyordum. Ben çok sabırlıyımdır, yakaladım mı bırakmam. Çok kolay aşık olan biri olmama rağmen asla bir gecelik aşklar yaşayamam, biraz tutucuyumdur. Cinsellik konusunda da öyle. Öyle beraber olabilmem için bayağı uzun bir süre geçmesi, onu iyice tanımam gerekiyor. Biliyor musun, aslında ben çok eski zamanlarda yaşamalıymışım. Hani öyle bakışmalar, mendil atma durumları vardır ya, onlar tam bana göre. Ben utanmayı çok seviyorum. Elini tuttuğu zaman insanın midesi şöyle döner, onu yaşamayı çok seviyorum.

Bugüne kadar topu topu beş kere aşık oldum...

MELEKLERE İNANIRIM

Mükellef yemekten sonra Taşlık Bar'ın yeşil çimenlerinde yürüyoruz. İzel birden koluma girerek kulağıma fısıldadı...

- Yener ağabey, ben meleklere çok inanırım. Hep benimle olduklarına, onlardan ne istersem yaptıklarına inanırım. Kendi gözümde canlandırdım ben onu, çok güzel sarı saçlı küçük bir kız bana göre. Allahın bize yardım etmeleri için melekleri görevlendirdiğini düşünüyorum. Aslında herkesin yanında var melekler, ama istemek lazım. Şu anda bile yanımda hissediyorum onları. Mesela sahnede dik sese çıkamayacağım gibi geliyor, o zaman; ‘‘Lütfen meleğim ban yardım eder misin’’ diyorum ve gerçekten çıkıyorum. Bugüne kadar ne dua ettiysem hepsi oldu.

ALIŞVERİŞ HASTASI

Bu kadar uğraşıp didinmesi karşılığında mal mülk sahibi olabilmiş mi?

- Hastalık derecesinde alışveriş tutkunuyum. Kozmetik dükkanına girdiğim zaman başka bir kişiliğe bürünüyorum, hayatla ilişkim tamamen kesiliyor. Cebimde bir milyonun varsa, onunla en azından bir ruj alıp mutlu oluyorum. Eskiden paramı har vurup harman savuruyordum. Sonra akıllandım, kimseye muhtaç olmak istemiyorum. Annemlere Silivri'de bir yazlık ve burada kışlık bir ev aldım, beraber oturuyoruz. Bir de yine onlara ve kendime birer otomobil aldım. Bundan sonra sırtım yere gelmez.

ESPRİLİ ERKEKLER

İzel'le sohbetimizi aşk üzerine bitirmeye kararlıyım. Sevgili hemcinslerim, şimdi dikkat kesilin!

‘‘Yener ağabeyciğim, kimilerinin aksine ben erkekte fiziğe önem veririm. Mutlaka kumral olacak, uzun boylu olacak, sportif yapıda olacak ve de esprili olacak. Espri zekáyı gösterir. Baş başa kaldığımız zaman gülebiliyor olmak, çok önemli benim için. Sting'le aşk yaşamayı çok isterdim. Hatta karısı olsaydım çok güzel olurdu. Aslında ben evlenmeyi çok istiyorum. Her ilişkiye evlenecekmişim gibi giriyorum ama olmuyor. Çocuklarım olsun istiyorum. Belki de kendime kocadan çok baba adayı arıyorum.

Baba adaylarına duyurulur.

Sevgilinin kafasına çorba kasesini geçirdi

30 yaş İzel'i de değişitirdi. Bunun en büyük kanıtı son klibi.

- Eskiden ya kayanın ya akvaryumun üstünde oturup ağlayan, yağmurlarda ıslanan bir kız görünümü vardı bende. Ama normal hayatta çok komik, eğlenceli biriyimdir. Bu albümde, klipte bunu da ön plana çıkarmak istedim. Ben karşımdaki insandan hiçbir şeyimi saklamam, her şeyimi anlatırım. Her derdimi herkesle paylaşabilirim. Hayatım boyunca kimseyle uğraşmadım, kimseye kötülük yapmadım, bu benim hayat felsefem. Ben hep içime atarım. Beş senede bir filan çok sinirleniyorum. Bir keresinde menajerime fincan fırlattım; bir keresinde de restoranda boyfriend'imin kafasından aşağı çorba döktüm. Çok komikti, domates çorbası kafasından aşağı dökülürken kaşar peynirleri suratından sarkıyordu, hemen oradan kaçtım. Bir de çok inatçı bir tarafım vardır. Bir şeyin beyaz olduğunu görmeme rağmen, illa siyah diye diretebilirim.

Hamiyet Yüceses gibi olmak isterdim

Üç konservatuvarın sınavlarını birincilikle kazanan ‘‘Harika Çocuk’’ İzel, İTÜ Türk Müziği Konservatuvarı üç telli kemençe mezunu. Ama o bir pop müzik şarkıcısı. Kendi deyişiyle Türk sanat müziğini de çok seviyor. Muazzes Abacı'dan sibel Can'a kadar birçok sanatçıya da hem sazıyla, hem sesiyle eşlik etmiş. Gel de çık işin içinden.

- Yener ağabey, pop müzik söylüyorum ama, aklım Türk sanat müziğinde. Türk müziğini, poptan daha iyi söylerim. Mesela ‘‘Seni Coşkun Sular Koynuna Mehtap alamaz’’; mesela ‘‘Gurbet O Kadar Acı’’ şarkılarını ne kadar severim, bilemezsin. Bir gün mutlaka annem ve babam için Türk sanat müziği kaseti yapacağım. Konservatuvarda okurken en büyük hayalim Dr. Nevzad Atlığ'ın Klasik Müzik Korosu'nda kemençe çalmaktı. Ama bir anda kendimi pop müzikte buldum. Repertuvar hocam Erol Sayan, Euroivison Şarkı Yarışması'na katılmıştı, Cantekin söylüyordu. Benden vokal yapmamı istedi, böylece Batı müziğini tanıdım. Daha sonra Çelik, beraber çalışmayı teklif etti. İngilizce bilmeden Eagles'dan, Beatles'tan, Carpenters'dan repertuvar hazırladım. Aynı anda Maksim'deki assolistlere kemençe çalıyordum. Muazzez Abacı'dan Sibel Can'a kadar, birçok assoliste sazımla eşlik ettim, hatta vokal yaptım. Bu arada Hamiyet Yüceses'e de çalmak da nasip oldu, çok gurur duydum. Bir ara caza merak sardım ama, Türk müziğinin bendeki yeri ayrı. Bir Hamiyet Yüceses olmak isterdim. Ses olarak Muazzez Abacı ve Ebru Gündeş'i bağeniyorum. Pop müzikte ise okul arkadaşım Aşkın Nur Yengi iyi bir sestir. Şebnem Ferah ve Kenan Doğulu beni çok etkiler. Ayrıca Zuhal Olcay'a sesinden oyunculuğuna kadar hayranım. Dünyadaki favorilerim ise Eric Clapton ve Cher...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!