Çılgın protesto

Güncelleme Tarihi:

Çılgın protesto
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Otomobili parka çekildikten kısa süre sonra bir bidon benzinle Harbiye Karakolu'nun önüne giden Nurettin Karakuzu kendini ateşe verdi. Ağır yaralanan çılgın sürücü kaldırıldığı hastanede öldü.

Teşvikiye - Trafik kontrolleri sırasında trafik sigortası yenilenmemiş otomobiliyle alkollü yakalanan ve aracı trafikten men edilen 29 yaşındaki Nurettin Karakuzu, Harbiye Karakolu önünde kendini yaktı. Polis, Karakuzu'yu saran alevleri kendilerinin söndürdüğünü iddia ederken, nişanlısı Şebnem Coşkun ise ‘‘Onlar baktı, ben söndürdüm’’ dedi.

Hollanda'da lokanta işlettiği öğrenilen Nurettin Karakuzu, önceki akşam nişanlısı Şebnem Coşkun'la birlikte Elmadağ'daki bir gece kulübünde bir süre eğlendi. Gece geç saatlerde, Etiler'deki evine gitmek için nişanlısı ile birlikte 34 CEP 24 plakalı otomobiline binen Karakuzu, Harbiye istikametine yöneldiğinde kontrol yapan polislerle karşılaştı. Kontrol sırasında, aracının trafik sigortasını yaptırmadığı ve alkollü olduğu belirlendi. Trafik polisleri, Karakuzu'nun Renault 19 marka otomobilini trafikten men ederek İnönü Stadı Otoparkı'na çekti.

Polisten alınan bilgiye göre, aracının bağlanmasına kızan Karakuzu nişanlısını bir taksiye bindirerek eve gönderdi. Kendi de bir başka taksiye binerek otoparktan uzaklaştı. Kabataş'taki Türkpetrol benzin istasyonuna gelen Karakuzu, otomobilinin benzinin bittiğini söyledi.

Bidonla benzin aldı

Bidonla benzin satışı yasak olmasına karşın, isteği yerine getirildi. Bidonla tekrar taksiye binerek 03.30 sıralarında Harbiye Karakolu'nun önüne gelen Karakuzu, benzini üzerine döktükten sonra çakmağını çaktı. Karakoldan yangın söndürücülerle fırlayan polisler, alev topuna dönüşen Nurettin Karakuzu'yu saran alevleri söndürdüler.

Nişanlısı'nın bir çılgınlık yapacağı şüphesiyle, Harbiye Karakolu'nun önüne gelen Şebnem Coşkun, manzara karşısında şok geçirdi. Coşkun'un, ‘‘Bir hafta sonra evlenecektik. Onu siz bu hale getirdiniz’’ diye bağırarak polislere saldırdığı iddia edildi.

Şebnem Coşkun ise nişanlısının karakolda polislerle tartıştığını, kendini yakacağını söylediğini ileri sürdü. ‘‘Polisler, nişanlıma, kendini yakamayacağını söyleyip küfrettiler. Birlikte karakoldan çıktık. Taksiye binip Kabataş'a gittik. Bir ara nişanlım taksiden indi. Tekrar karakola gittik. O sıra benzin almış. Şişeyi giysilerinin altına saklamış. Karakolun önünde üzerine benzin döküp yaktı. Polisler söndürmek için parmaklarını kıpırdatmadı. Yangın tüpünü alıp ben söndürdüm. İtfaiye 45 dakika sonra geldi’’ dedi.

Olaydan sonra Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan Karakuzu ilk tedavisinden sonra Alman Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım servisine alınan Nurettin Karakuzu doktorların tüm çabalara karşın kurtarılamayarak, dün öğle saatlerinde öldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!