Yazar Stephen King trafik kazası geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Yazar Stephen King trafik kazası geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin en ünlü korku romanları yazarı Stephen King az daha trafik canavarına kurban lacaktı. King yazlık evinin bulunduğu ABD'nin Maine eyaletindeki North Lowell kasabasında yolda yürürken bir minibüsün çarpması sonucu ağır yaralandı.

Polis sözcüsü Matt Baker, ünlü yazarın yolda karşıdan karşıya geçerken, önüne çıkan bir köpeği ezmemek için minibüsünün direksiyonunu aniden çeviren sürücünün kurbanı olduğunu açıkladı. Hemen hastanede ameliyata alınan Stephen King'in vücudunda çok sayıda kırık bulunduğu bildirildi. Ancak yazarın ağır durumuna rağmen bilincinin açık olduğu ve çevresiyle şakalaştığı kaydedildi.

51 yaşındaki King'in çoğu filme de çekilen en ünlü romanları arasında ‘Medyum’, ‘Carrie’, ‘Hayvan Mezarlığı’, ‘Kundakçı’, ‘The Shining’ ve ‘Christine’ bulunuyor. Stephen King'in kitapları, aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 33 dile çevrilerek 35 ülkede yayınlandı. Yazarın kaleme aldığı 36 kitap, dünyada rekor sayılabilecek bir rakam olan toplam 300 milyonun üzerinde sattı. King, ‘Richard Bachman’ adıyla da ‘The Running Man’ ve ‘Thinner’ gibi romanlar yazdı. Üniversite yıllarında gönlünü kaptırdığı Tabitha Spruce ile evli olan Stephen King, üç çocuk babası.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!