Çeyiz sandığı gurur kaynağı

Güncelleme Tarihi:

Çeyiz sandığı gurur kaynağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bir genç kız daha evlenme kararı bile almadan kendisine ait pek çok çeyizlik eşyası vardır. Özellikle Anadolu'da ailenin gurur kaynağı olan çeyizlikler düğün öncesi evlerde sergilenir. Fakat evlilik kararı verildikten sonra çeyizlik eşyalar bir ihtiyaçtır.

Anadolu'da dokumacılıkla başlayan ev tekstili bugün evlilik hazırlığı içinde olan çiftlere çok sayıda seçenek sunuyor. 25 yıldır bu mesleğin içinde olan Bilal Yaşa Bakırköy Dantel Çeyiz Evi'nin sahibi. Yaşa ile bir gelinin çeyizinde neler olmalı ve bu senenin çeyiz modası konularında konuştuk.

Bir gelinin çeyizinde neler olmalı?

Genel olarak özel günlerde kullanılan el işi işlemeli bir yatak örtüsü, nevresim takımı, gündelik kullanım için ütü istemeyen yatak örtüsü, sehpa ve vitrin örtüleri, hamam takımı (havlu-bornoz takımı) bulunmalı. Bunların yanı sıra artık kullanılmasa da anneler adet olduğu için mutfak takımlarını (perde, dolap örtüsü, buzdolabı örtüsü vs.) ekliyorlar.

Söz ve nişan kutusu arasında ne fark var? Bunların içine neler konuyor?

Söz kutusuna daha az eşya konduğu için küçük boydur. Nişan kutusu ise daha büyük. Söz kutusuna iç çamaşırı, havlu, parfüm, terlik konur. Bunlara ek olarak nişan kutusunda elbiselik kumaş, bohça, sabahlık olur.

Bu senenin çeyiz modası nedir?

İnsanlar çeyizde rahat kullanacakları eşyaları moda olarak kabul ediyorlar. Özellikle ütü istemeyen, buruşmayan ürünler tercih ediliyor. Bunun dışında bu sene simli Hint ürünleri ve masa üzerine buruşturularak konan saçaklı örtüler dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!