Beyoğlu'na bir Topbaş prensi

Güncelleme Tarihi:

Beyoğluna bir Topbaş prensi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Beyoğlu yine Fazilet Partisi'nde. Ama başkan değişti. Yeni başkan Kadir Topbaş, Özal zamanında ANAP'ta, daha sonra da FP'de politika yapan, finans, tekstil, gıda sektöründe faaliyet gösteren ünlü Topbaş Ailesi’nin bir üyesi. Florya'da oturuyor.

Beyoğlu'nun yeni belediye başkanı Kadir Topbaş, siyaset ve iş dünyasının önde gelen ailelerinden Topbaş'lara mensup. Topbaş'lar finans, tekstil ve gıda sektörlerinde birçok şirketin sahibi. Turgut Özal döneminde ANAP'ta şimdilerde ise Fazilet Partisi'nde politika yapıyorlar.

Bu ailenin üyesi olan Kadir Topbaş, Bakırköy Manhattan Pizza ve Saray Muhallebicileri'nin ortaklarından. Topbaş Florya'da oturuyor, üç çocuk babası.

Artvin doğumlu olan Kadir Topbaş hem Devlet Güzel Sanatlar Akedemisi Mimarlık Yüksek Okulu'nu hem de İlahiyat fakültesini bitirdi. 1975'ten bu yana kendi mimarlık bürosunu kurarak iş hayatına atılan Kadir Topbaş, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünde doktora yapıyor. Topbaş, kapatılan RP'de İstanbul İl Başkan Yardımcısı olarak gönev yapıyordu.

Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla da bilinen Topbaş, Erdoğan'ın ısrarıyla 1995 yılında Bakırköy'de yapılan ara yerel seçimde başkan adayı oldu ancak kazanmadı. Bir süre Erdoğan'ın çevre ve tarihi eserler konusunda danışmanlığını da yapan Topbaş, Büyükşehir belediyesine ait saray ve kasırların yeniden düzenlenmesiyle de uğraştı. Beyoğlu belediye başkanlığına aday olana kadar FP İstanbul il yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği görevlerinde bulundu.

Topbaş'ın adı FP İstanbul il başkanı belirlenirken de sık sık gündeme geldi. Erdoğan'ın Topbaş'ın il başkanlığı için yoğun bir mücadele verdiği ancak FP genel merkezinin buna karşı çıktığı o günlerde basına yansımıştı. Beyoğlu Belediye Başkanı seçilen Kadir Topbaş Refahyol hükümeti döneminde Kültür Bakanlığı İstanbul 1. Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!