Haydi çocuklar şenlik başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Haydi çocuklar şenlik başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

‘‘Bugün 23 Nisan, Neşe Doluyor İnsan’’ şarkıları duyulmadan önce, Şehir Tiyatroları'nda ‘‘15. Çocuk Şenliği’’ başlıyor. Bugün başlayan şenlik, 25 Nisan'a kadar sürecek. Çocuk tiyatrosuna emeği geçen toplulukların ve kişilerin tiyatro sahnesine çıkacağı şenlikteki tüm etkinlikler ücretsiz, davetiyeler de önceden gişelerden alınabilir.

Birçok oyun yazarının çocuk tiyatrosuna yönelmesini sağlayan Şehir Tiyatroları, çocuk-tiyatro ilişkisini yeniden kurarak Türk Tiyatrosu'na yeni seyirciler kazandırıyor. Şehir Tiyatroları'nın düzenlediği ‘‘15. Çocuk Şenliği’’ bu çabanın bir uzantısı. Şenlikte amatör ve profesyonel tiyatro topluluklarının sergileyeceği oyunların yanısıra, fuaye söyleşileri, dans gösterisi, sergiler ve konserler de yer alıyor. Ayrıca söyleşilerde ‘‘çocuk’’ konusunda akademik çalışmalar yapan uzman kişilerle ebeveynler görüş alışverişinde bulunabilecek.

Şenlikte, Şehir Tiyatroları'nın sezon içinde küçük tiyatroseverlerce ilgiyle izlenen oyunlarının yanısıra, birçok özel ve değişik kurumlarca desteklenen toplulukların sahneleyeceği çocuk oyunları bulunuyor.

Hilmi Zafer Şahin'in sorumluluğunda yürütülen ve Ayhan Doğan'ın çevre düzenlemesini gerçekleştirdiği 15. Çocuk Şenliği bu yıl Kosovalı çocuklara adanmış. Tiyatro fuayelerinin cıvıl cıvıl çoçuk sesleriyle dolacağı bu günlerde, çocuklara Kosovalı yaşıtlarını anımsatmak için şenliğin afişinde Kosovalı bir çocuğun acılı yüzü kullanılmış.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 15. Çocuk Şenliği

Program

Fatih Reşat Nuri Sahnesi Tel: (0212) 526 53 80

11.00 ve 15.00 Oyuncaktaki Sır ‘‘Şehir Tiyatroları’’

13.00 Söyleşi, ‘‘Çocuklarımızın Gizli Yetenekleriyle Tanışma’’ Prof. Dr. Nuray Sungur

Hafta boyunca ‘‘Geçmiş Zaman Çocuk Fotoğrafları’’ sergisi

Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi Tel: (0216) 333 03 97

11.00 ve 15.00 Uçan Şemsiye ‘‘İTÜ-ATT’’

13.00 Söyleşi, ‘‘Çocukla İletişim’’ Prof. Dr. Zuhal Baltaş

Hafta boyunca ‘‘Çocuk Kitapları’’ sergisi

Gaziosmanpaşa Sahnesi Tel: (0212) 578 60 67

11.00 ve 15.00 Karagöz'ün Boğaziçi Sefası ‘‘Katibim Karagöz Evi’’

Hafta boyunca ‘‘Şehir Tiyatroları Çocuk Oyunları’’ afiş sergisi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!