Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 1999 00:00

Kanat ATKAYA
Haberin Devamı

MODERN TALKING

Alone

(BMG)

BİR 'euro-trash' efsanesi yeniden doğuyor. 'Alone' adını verdikleri sekizinci albümlerini yayınlayan Modern Talking için hissettik-lerimi bir kez daha aktarmanın manası yok. Yakın tarihin en tuhaf dönemi olan 1980'lerin şahane bir özeti olan Modern Talking, tüm dünyada satış rekorları filan kırıyor. Aralarında Fransa, İspanya, Danimarka ve tabii ki Almanya'nın da bulunduğu pek çok ülkede bir numara oluyor. Tüm dünyada 10 milyon adet Modern Talking albümü satılıyor vesaire... Bu durumda benim ceketimi alıp dağlara çıkmam gerekiyor ama dağ- tepe, börtü- böcek sevmediğimden bu da mümkün olmuyor. 'Alone'da neler var peki? Yepyeni 16 adet Dieter Bohlen- Thomas Anders şarkısı ve 22 dakika süren (Allah başka keder vermesin) bir 'Space Mix' var. Modern Talking'i dinleyenlere karşı olmam tabii ki mümkün değil ama toplulukla ilgili söyleyecek birkaç sözüm de var. Kötü, kötü, kötü... Bu kadar!

AIDA

Orijinal Film müziği

(PolyGram)

AIDA, Walt Disney'in yeni süper-animasyon çalışması. Bu tür sevimli çocuk filmlerini kötü bulacak kadar kalpsiz biri değilim ama seyretmek-ten keyif almıyorum. Bu filmlerin müzikleri de genellikle sıkıcı ve çok plastik oluyor. Hele bir de Türkçe seslendirildiklerinde olay daha da vahim bir hal alıyor. Ancak bu durum Aida için pek geçerli değil. Aida'yı çok mu beğendim? Hayır. Ama tam olması gerektiği gibi olmuş. Müziklerini Elton John, sözlerini de ortağı Tim Rice yazmış. Animasyon filmlerin müzikleri içinde bugüne kadar dinlediklerim arasında en iyisi ‘‘Lion King’’inkiydi. ‘‘Aida’’ ondan da iyi. Boyz II Men, Dru Hill, Janet Jackson, Lenny Kravitz, LuLu, Kelly Price, LeAnn Rimes, Spice Girls, Sting, James Taylor, Tina Turner, Shania Twain ve -çocuk olmayın- tabii ki Elton John, şarkıları seslendiriyorlar. Kendi adıma albümü bir daha dinleyeceğimden emin olmadığımı söyleyebilirim. Ama kesinlikle kötü değil. Bulundurmakta fayda olabilir. en azından böyle zor bir kadroyu bir araya getirebilme başarısını takdir ediniz. Fiyuv! (Oh be, bitti efekti)

SHAWN MULLINS

Soul's Core

(Sony)

SHAWN Mullins, biyogra-fisinde etkilendiği sanatçıları Hank Williams, Bob Dylan, Joni Mitchell ve Gil Scott-Heron olarak sıralamış. Albümü dinledikten sonra içimden ‘‘Hiçbir özelliği olmasa da hakikati konuşan bir insan’’ diye geçirdim. Shawn Mullins'in tarzı gayet düzgün, yalın ve yumuşak. ‘‘Lullaby’’ı zaten beğenmiştim. Diğer şarkıları da -açık konuşmak gerekirse- (Yok başka nasıl konuşacağız, laf işte), kolay dinlenen şarkılar. Kristofferson'ın ‘‘Sunday Morning Coming Down’’ının dışında 12 adet kendine ait şarkı seslendirmiş. İyi folk, her zaman dinlenebilir bir şey. Ama bu öyle safkan bir folk albümü değil. Arada rock damarından da besleniyor. Dinleyeni pişman etmeyecek bir albüm. Artık veda vakti geldi. Bir sonraki programımızda buluşmak üzere hepinize mutlu günler, iyi pazarlar ve muhakkak esenlikler diliyor ve huzurunuzdan çekiliyorum. Sıhhaf ve afiyet diliyorum.

katkaya@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!