Secim‘99

Güncelleme Tarihi:

Secim‘99
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cengel: Avcilar’i ben projelendirdim

Yuksel Cengel, CHP Avcilar Belediye Baskan adayi... 1980 oncesinde Avcilar'in olusumu sirasinda 2 yil 9 ay belediye baskanliginda bulunan, eski milletvekili Cengel, hayli iddiali konusuyor:

‘‘Gorev suresimizde Avcilar'in 25 yilini biz planlamisizdir. Alt yapinin, imar planlarinin, balikci barinaginin ve kiyi seridi projesinin sahibiyiz. 2 sene 9 ay ile 18 yili karsilastirdigimiz zaman 18 yilda yapilanlar sekiz ayi bile gecmez. Biz bu hizmetlerin belediyelerin yetkisiz ve parasiz oldugu bir surecte gerceklestirdik. ANAP adayi Hayati Arkaz'in programinda yeralan projelerin, benim hazirladigim projeler oldugunu bilmiyor mu?’’

Cengel, kendisine ISKI ile soru soranlara ‘‘Ben ISKI davasinda iki celsede beraat ettim, Yargitay da onayladi’’ diyerek, Avcilar'i soyle tanimliyor:

‘‘22 yil once biraktigimda solun kalesiydi. Simdi cetelerin ve mafyalarin kalesi olmus...’’

Kime ne asiretinden!

FP 3. bolge 10. sira milletvekili adayi Kuddusi Yuksekdag'in kartivizinde soyle yaziyor:

‘‘1953 Malatya dogumlu, Izol asiretindendir. (...) Okumusu Cogaltma Okuyani Koruma Dernegi Istanbul Sube Baskani'dir.’’

Hangi sivil toplum orgutunde gorev yaptigi bir olcude anlasiliyor da; kendisinin soyunu sopunu kim merak ediyor? Alt kimliklere kadar inersek, Turkiye Cumhuriyeti yurttasi olarak bu ulkenin birlik ve beraberligini nasil koruyacagiz Yuksekdag!..

NE DEMISLERDI?

Mahcup etti

‘‘(Gulay) Atig (Asliturk), cagdas, becerikli ve durust bir insan. Gecmisteki basarilarini Sisli'ye tasiyacaktir.’’

(Olmadi iste... 1994 mart yerel secimleri oncesinde Gulay Atig'i DYP'den ve Catalca Belediye Baskanligi'ndan istifa ettirdikten sonra Sisli'ye aday yaptiginda, ANAP Genel Baskani Mesut Yilmaz boyle demisti... Sanirim devamini yazmaya gerek yok...)

FP, sanatcilari nasil kandirdi?

Fazilet, oteki yuzunu hep gizliyor, laik cevrelere kendilerini sirin gostermeye calisiyor,

FP Bahcesehir belde orgutu gecen cumartesi gunu 'Bahar Konseri' adi altinda bir gece duzenledi. Davet edilen sanatcilar da; Yildiz Tilbe, Ebru Simsek, Gulay, Hazal, Cem-Ali, Mansur Ark, Ayse, Oya Aydogan, Ertugrul Polat, Feyzan Dogan, Ismail Hazar, Yalcin Ozden ve Zeynep Dizdar'di.

Sanatcilar daha once Hosdere koyunde sahneye cikacaklardi. Yildiz Tilbe, FP bayraklarini gorunce sahneye cikmayi reddetti, Gulay ise bir sarki soyledikten sonra Bahcesehir konserine katilmadi. Sanatcilarin, FP konserine katilacaklarindan haberleri yoktu. Sonucta, herkes parasini aldigi icin utana-sikila sahneye cikarak birer sarki soylemek zorunda kaldi. Tepki gosterenler de ‘‘Biz boyle oldugunu bilseydik, kesinlikle FP bayraklari altinda sarki soylemezdik’’ dediler.

Konsere izleyen yerel ‘‘Genc Haberci’’ gazetesi yazi isleri muduru Sevilay Yilman Yukselir, sanatcilarin tepkilerini ogrenmek isterken, FP'li bazi kisiler tarafindan tartaklandi. FP Bahcesehir Belde Baskani Atilla Yavuz, ’’Rica ediyorum yazmayin, yoksa bizim icin iyi olmayacak’’ diye cikisti.

Zaten konsere Bahcesehirliler, beklenen ilgiyi gormedi. Komsu Esenyurt'tan getirilenlerle kalabalik yaratilmak istendi. Bu arada organizasyonu yapan Sisi'nin temsilcisi, ortaliktan kayboldu.

Konserle insanlari kandiran zihniyet, yarin belediyede neler yapar bilinmez.

Uskudar ve Bayat

Uskudar Belediyesi, Uskudar fotograflarini 'Vakar ve Huzun' adli bir albumde toplamis... Ilginc fotograf teknigiyle basilan albumun bizi huzunlu bir eski Istanbul'a goturuyor; konak, yali ve tarihi eserleriyle... FP'li Belediye Baskani Yilmaz Bayat, gorev yaptigi son bes yili da 'Altin Yillar' adli kitapta toplamis... 'Uskudar vurgunu' olarak neler yaptiklarini anlatirken, basinda yeralan etkinliklerine de yervermis. Bunlarin en cogu da cadirli iftar yemekleri... Bayat, bir de gazete koselerinde yer alan imar uygulamalarina yer verseydi FP'nin calismalari daha iyi anlasilirdi!

BENI SECIN CUNKU...

M. Kemal ULUSU (Besiktas-DYP): ‘Sporcu kisiligime, caliskanligima ve de halkima guveniyorum.Demokrat hizmet adami olarak az laf, cok is yapacagim. Sizi mahcup etmeyecegim.’’

Mehmet Emin SUNGUR (Sisli-CHP): ‘‘1984'de kurdugum Sisli Belediyesi'ni onlar batirdi. Simdi desteginizle ben kurtaracagim ve belediyemizi soyanlardan hesap soracagim.’’

Erol AYDIN (Sariyer-DSP): ‘‘Belediyecilik anlayisimiz 'dogru dogru dosdogru' olacaktir. Durust, onurlu, bilgili kadromla Sariyer'in umudu olacagim.’’

Selami OZTURK (Kadikoy-CHP): ‘‘Ekibimle birlikte bes yil daha Kadikoy'e hizmet etmek istiyorum. Yapilan isleri kurumsallastirmak, yeni projeleri hayata gecirmek, demokrasiye, Cumhuriyetimize, cagdas degerlere ve laiklige daha guclu bir ivme ile sahip cikmak icin destek bekliyorum.’’

l Bulent UYGUNER (Eminonu-ODP): Yeni bir yonetimle Eminonu'nde talana, yagmaya ve mafyaya son verecegim. Yasal olmayan butun imar uygulamalarina son verecegiz. Oto trafigini tamamen kaldiracagiz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!