Hasan Şaş'ta doping

Güncelleme Tarihi:

Hasan Şaşta doping
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Köln'de yapılan idrar tahlilinde (A) numunesi dopingli çıkan G.Saraylı futbolcu, (B) numunesinde de aynı sonuca varıldığı taktirde, 6 aydan 1 yıla kadar hak mahrumiyeti cezasına çarptırılacak. Kurallar gereği kulübe ceza verilmiyor.

Şok gelişme

G.Saraylı Hasan Şaş'ta doping çıktı. Genç futbolcunun, Sakaryaspor ile oynanan Türkiye Kupası yarı final ilk maçına, doping içeren ilaç kullanarak çıktığı belirlendi. (A) numunesi dopingli çıkan Hasan Şaş'ın, (B) numunesinde de aynı sonuca ulaşıldığı taktirde genç futbolcu, 6 ay ile 1 yıl arasında hak mahrumiyeti cezasına çarptırılacak.

Tahlil Köln'de yapıldı

Üç hafta önce oynanan Sakarya-G.Saray maçı sonrasında doping testine giren Hasan Şaş'ın idrarından alınan (A) örneği, geçen hafta Almanya'daki Köln Doping Merkezi'ne gönderildi. Köln'den, Futbol Federasyonu'na gönderilen raporda, Hasan Şaş'ın idrarında, doping maddesi içeren ilaçlarda bulunan ve kullanımı yasak olan ‘‘Efedrin’’ maddesine rastlandığı belirtildi.

İlaç kullandığını gizledi

Milli futbolcunun maç öncesinde grip olduğu ve bu nedenle ‘‘Aferin’’ isimli ilacı aldığı ancak bunu hem kendisinin, hem de G.Saray Kulübü Doktoru Serhan Kurtuluş'un, federasyonca görevlendirilen doktorlara beyan etmedikleri öğrenildi. Federasyon Genel Sekreteri Aydın Torunoğlu, Hasan Şaş ile ilgili resmi işlemin, (B) numunesinin incelenmesinden sonra başlayacağını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!