Zorluk çıkarmıyor

Güncelleme Tarihi:

Zorluk çıkarmıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Teröristbaşını üç gün sorgulayan savcılar, ‘‘Sorduğumuz her soruya gayet rahat ve bilinçli cevaplar verdi. Bize hiç bir şekilde zorluk çıkarmadı’’ dedi. Apo'nun sağlığı konusunda ‘‘bizden iyi’’ diyen sorgu ekibi, konuşmalarında Avrupa'ya kızgınlığını dile getirdiğini belirttiler.

Bebek katili, 30 bin insanın ölümünden sorumlu terörist Abdullah Öcalan, yakalandıktan sonra yapmak istediğini açıkladığı ‘hizmetlerini’ sürdürerek, her şeyi anlattı. Tüm sorulara yanıt veren Öcalan'ın verdiği bilgilerle, bir zamanlar lideri olduğu bölücü örgüte yönelik ‘nokta operasyonlar’ başlatıldı.

Hürriyet, habercilikteki farkını dün bir kez daha ortaya koyarak, üç gündür teröristbaşını sorgulayan savcılar Talat Şalk, Hamza Keleş, Nuh Mete Yüksel ile ‘yolculuk sohbeti’ yaptı.

ÇAY MOLASINDA SOHBET ETTİK

Sorgulamayı bitiren ekip, sabah saat 09.30'da askeri helikopterle İmralı'dan ayrılarak, Bursa Jandarma Alay Komutanlığı'na geldiler. Buradan karayoluyla Ankara'ya hareket eden savcıları, Hürriyet muhabiri Yalova'da verdikleri ‘çay molası’nda yakalayarak görüştü. Daha sonra üç savcı ve Hürriyet muhabiri bir de hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ekibe yol boyunca otomobilin ön ve arkasından özel harekat timleri eşlik etti. Sorgu ekibinin koruma sayısının önümüzdeki günlerde artırılacağı öğrenildi.

Sorgu ekibi, Hürriyet muhabirine, ‘‘Apo sorduğumuz her soruya gayet rahat ve bilinçli bir şekilde cevap verdi. Bize hiç bir şekilde zorluk çıkarmadı. Her soruya net cevaplar verdi’’ dedi.

SAĞLIĞI BİZDEN DAHA İYİ

Sorgu ekibi, ‘‘Sağlığı nasıl?’’ sorusuna ise, ‘‘Bizden daha iyi. Her istediği yerine getiriliyor. Yemesinden içmesine, uykusuna kadar her istediği yerine getiliriyor’’ yanıtını verdiler.

Soruşturmanın gizliliği yönünden fazla açıklama yapamayacaklarını belirten sorgu ekibi, ‘‘Biraz daha sabredin. Önümüzdeki günlerde her şey açığa çıkacak’’ dedi.

AVRUPA ÜLKELERİNE ÇOK KIZGIN

Sorgu ekibi, Apo'nun başta Yunanistan olmak üzere iltica taleplerini kabul etmeyen Avrupa ülkelerine çok kızgın olduğunu belirtti. Apo'nun davranışlarından ve konuşmalarından pişman olduğu havasını edindiklerini belirten sorgu ekibi, ‘‘Açıkça pişmanım demiyor, ancak buna benzer lafları çok oldu. Yani, ‘Böyle olmasaydı daha iyi olurdu', ‘Üzgünüm' ifadelerini çok sık kullandı’’ dedi.

Yine bir soru üzerine, savcı Yüksel, ‘‘İsimler var, ancak bunları size söyleyemem’’ dedi. Sorulan her soruya açık ve net cevaplar verdiğini söyleyen Yüksel, ‘‘Çok iyiydi, istediğimiz her şeyi aldık. Şimdi iddianame hazırlıklarına başlayacağız’’ dedi.

VERDİĞİ İSİMLERE NOKTA BASKIN

İmralı adasında tutuklu bulunan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın sorgusunda verdiği bilgiler doğrultusunda, Türkiye genelinde ve yurtdışında nokta operasyonlar başlatıldı. Apo'nun, bir zamanlar lideri olduğu terör örgütü ve örgütle bağlantısı olan kişilerle ilgili verdiği bilgiler Ankara'da oluşturulan özel bir terör ekibi tarafından masaya yatırıldı. Bu bilgiler doğrultusunda örgütle bağlantısı tesbit edilen kişiler yakın takibe alındı. Başlatılan nokta operasyonlarla da ifadelerde net bir şekilde adı geçen kişiler ise gözaltına alınmaya başlandı.

Öcalan'ın, sorgusuyla ilgili olarak ileride öne sürebileceği işkence ve baskı gördüğü iddialarını ortadan kaldırmak için sorgusu dışında, hücrede geçen 24 saati, yemesi ve uyuma zamanları da dahil videoya kaydediliyor.

LİSTEDE ÜNLÜ SANATÇILAR VAR

Öcalan'ın sorgusunda, PKK'ya para yardımı ve destek verenlerle ilgili açıkladığı listede iki ünlü sanatçı ile bazı milletvekillerinin adlarının da yer aldığı öğrenildi. Ancak sorgulama ekibi, bu konudaki soruturmanın zarar görmemesi için bu isimleri gizli tutuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!