Cinayetten kaçtı eroinden yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Cinayetten kaçtı eroinden yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

12 Eylül öncesinde, Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un öldürülmesi dahil pek çok kanlı eyleme karışan ve 20 yıl arandıktan sonra eroin kaçakçılığı yaparken yakalanıp hakim karşısına çıkarılan eski ülkücü Abdurrahman Kıpçak, ’’Uyuşturucu işine girdiğim için pişmanım’’ dedi. Sahte kimliklerle defalarca yurtdışına gidip gelen Kıpçak'ın, suç ortağı Mehmet Kasar'ı da Kırklareli Cezaevi'nde sahte kimlikle ziyaret ettiği ortaya çıktı.

İstanbul 6'ıncı Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde, arkadaşları Mehmet Kasar ve Mustafa Kızılaslar'la yargılanan Kıpçak, Belçika'da lokanta işletirken tanıştığı Kadir Fergani ve soyadını bilmediği Hassan isimli kişilerin teklifiyle uyuşturucu işine girdiğini söyledi. ‘‘Uyuşturucuyu almak için Türkiye'ye geldim. Bana 47.5 kilo eroin verdiler, 140 bin mark ödedim. Eroinin yurtdışına nakli için, kilosuna 4 bin marka anlaştık’’ dedi. Kadir Fergani'nin ’’Uyuşturucunun Kilis'e nakli konusunda sana yardımcı olur’’ tavsiyesi üzerine Mehmet Kasar'ı, tutuklu bulunduğu Kırklareli Cezaevi'nde iki kez ziyaret ettiğini açıkladı.

Kıpçak, ’’Sadettin Boz sahte kimliğini kullandım. Ziyaret günleri dışında gittiğim için görevli erler tarafından ziyaret defterine adım yazılmadı. Kasar'a 4 bin dolar verdim’’ diye konuştu. Kıpçak'ın Türk Ceza Kanunu'nun 403 ve 405'inci maddeleri gereği 15 yıl ağır hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kıpçak polisteki sorgusunda, 12 Eylül öncesi karıştığı eylemlerle ilgili olarak, ‘‘O dönemlerde sağ sol arasında bir çok çatışma oldu. Bizler de bir çok olayda taranmıştık. Kendimiz de bazı olaylara karışmıştık. Ancak üzerinden 20 yıl geçti. Bu olayların ayrıntıları hakkında pek bilgi sahibi değilim’’ demekle yetinmişti.

Mahkeme heyeti duruşmalara katılmayan Mehmet Kasar'ın talimatla ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!