Halkbank sınavı krize dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Halkbank sınavı krize dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nde personel sınavı krizi yaşanıyor. Açık sınav ilanı verilmeden, 29 Eylül 1998'de sabah yazılısı aynı gün öğleden sonra da mülakatı yapılan, ancak gelen tepkiler ve şikayetler üzerine iptal edilen 1250 kişilik sınav, banka yönetimince ikinci kez ertelendi. Banka yönetiminde tam bir krize dönüşen bu sınav için son başvuru tarihinin 14 Aralık olduğu ve 20 Aralık'ta yazılısının yapılacağı bölge müdürlükleri aracılığıyla duyurulmuştu.

Çok başvuru olması ve sınav yapılacak salon sıkıntısının ortaya çıkması üzerine, Banka yönetimi bu sınavı ikinci kez belirsiz bir tarihe ertelendi. Banka Genel Müdürlük yetkililerinin, bölge müdürlüklerine, sınavın ÖSYM'ye yaptırılmak üzere ertelendiğini duyurdukları öğrenildi.

165 KİŞİ USULSÜZ ALINIYOR

Halk Bankası'nın bağlı bulunduğu Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan'ın talimatıyla 1250 kişilik büyük sınav önce iptal edilip, ikincisinin üstesinden gelinemeyince ertelenirken; 165 elemanın alımı ise yazılı sınav yapılmadan sadece mülakatla alınma yoluna gidildi. Halk Bankası'nın merkez ve taşra birimlerine mühendis, programcı,

bilgisayar işletmeni, avukat ve şoför sınıflarında toplam 165 personelin alımı, kamu sınav yönetmeliği ve genel sınav ilkelerine aykırı olarak doğrudan Pazar ve Pazartesi mülakat yapıldı. Bu konuda Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nde Pazar günü doğrudan alım için başlatılan mülakat dün de sürdü.

DANIŞMAN BAŞROLDE

Mülakatla eleman alımında, Danışman olarak görev yapan İF Elektronik AŞ adlı firmanın sahibi Orhan Karadoğan'ın da sınav komisyonunda yer alması, banka personeli ve mülakata ‘torpilsiz’ katılanlarda rahatsızlık yarattı. Karadoğan, Halk Bankası Genel Müdürü Yenal Ansen'e yakınlığıyla tanınıyor.

Karadoğan'ın organizasyonu ile daha önce de Banka'nın İdari İşler Müdürlüğü'ne sınavsız eleman alındığı ve bu kişilerin işe başladığı da bildirildi.

Öte yandan, Genel Müdür Ansen ve Genel Müdür Yardımcısı Erdem Özsınmaz imzasıyla banka teşkilatına yapılan duyuruda, 29 Eylül'de duyurusu yeterince yapılmadan aynı gün yazılı ve mülakatı gerçekleştirilen sınavla ilgili görevliler hakkında ‘İnceleme ve araştırma’ yapıldığı belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!