Gazeteci kızın dramı

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci kızın dramı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yılmaz'ı izleyen konvoyda meydana gelen kazada Kanal 9 Televizyonu muhabiri Selcen Yolcu ağır yaralandı. Kameraman ve sürücünün de yaralandığı kazada kafatası kırılan 21 yaşındaki Selcen'in hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.

Pendik, Kurtköy'e bir ilkokul açılışına giden Başbakan Mesut Yılmaz'ı izleyen konvoyda meydana gelen kazada Kanal 9 Televizyonu muhabiri Selcen Yolcu ağır yaralandı. Yüksek hızla seyreden konvoyu takip etmeye çalışan Ufuk Almaz yönetimindeki 34 UF 5589 plakalı Kanal 9 aracı TEM Otoyolu Kurtköy gişelerinde virajı alamayarak bariyerlere çarptı. Hurda haline gelen otomobilden çıkarılan muhabir Selcen Yolcu, kameraman Osman Siwertsen ve sürücü Ufuk Almaz derhal Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Almaz ve Siwertsen, ayakta tedavi görürken, beyin cerrahı Dr. Sedat Dalbayrak, 21 yaşındaki Selcen Yolcu'nun durumunun çok ağır olduğunu belirterek, ‘‘Kafasında önemli bir kırık var. Kırığa bağlı olarak sinüs hava hücrelerinden beyine hava girmiş ve ödem oluşmuş. Hasta yoğun bakımda uyuyor. Ciddi şekilde hayati tehlikesi var.’’ dedi.

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Kanal 9 kameramanı Osman Siewertsen, kazayı şöyle anlattı:

‘‘Başbakan Yılmaz'ın konvoyu oldukça hızlıydı. Kurtköy gişelerinden çıktıktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybeden şoför arkadaş, beton bir duvara çarptı. Ben arkadaydım. Ben ve şoför arkadaşım olayı sıyrıklarla atlatırken, yanımdaki arkadaşım Selcen'in başından yaralanmış olduğunu ve baygın bir şekilde yattığını gördüm. Hemen akabinde de Başbakan'ın konvoyunu takip eden ambulansla hastaneye geldik.’’

Kaza haberi üzerine Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy, yoğun bakımda tedavi altına alınan Kanal 9 Muhabiri Selcen Yolcu'yu ziyaret ederek, Başhekim Prof. Dr. Mustafa Gülmen'den Yolcu'nun durumu hakkında bilgi aldı. Bakan Özsoy, yaralı muhabirin anne ve babasına da geçmiş olsun dileğinde bulundu, Başbakan Mesut Yılmaz'ın ‘‘geçmiş olsun’’ dileklerini de iletti.

DEMİREL'DEN GEÇMİŞ OLSUN

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kanal 9 ekibinin görev sırasında geçirdiği trafik kazası nedeniyle Kanal 9 Genel Müdürü Cafer Demiral'a telgraf gönderdi. Demirel, telgrafında olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, Selcen Yolcu'ya geçmiş olsun ve acil şifa dileklerini iletti.

Hayati tehlikeyi atlatamadı

21 yaşındaki genç gazeteci Selcen Yolcu, kazadan sonra hemen Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafatasında kırık olduğu ve beyninde ödem oluştuğu açıklanan genç kızın durumunun çok ağır olduğu doktorlar tarafından açıklandı. Başbakan Yılmaz, konvoydaki aşırı hız nedeniyle meydana gelen kaza üzerine, kendisini takip eden gazeteciler tarafından alkışlarla protesto edildi. Hürriyet Gazetesi'ni ziyaret eden Yılmaz, bina çıkışında karşılaştığı protesto üzerine ‘‘Arkadaşınıza geçmiş olsun. Ben bu konuda gerekli uyarıları yapacağım. Daha dikkatli, daha yavaş olacağız’’ dedi.

Bu ilk kaza değil

19 Temmuz 1997 günü Gaziantep'de yön levhasına başlarını çarparak yaralanan gazetecilerden Mil-Ha muhabiri Kemal Bağcı ve yerel Güncel Gazetesi muhabiri Nuri Karabulut hayatlarını kaybetti. Mayıs 1998'de, DYP Genel Sekreteri Nurhan Tekinel, DYP'nin Bursa Mustafakemalpaşa mitingi bitiminden sonra Karacabey'e giderken makam arabasının şarampole yuvarlanması sonucu hafif yaralandı. Başbakan Mesut Yılmaz'ın 7 Temmuz 1998'de yaptığı Makedonya gezisinde yaşanan bir diğer kazada ise Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, ANAP Milletvekili Şinasi Altıner ile Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila yaralandı.

Bila: Konvoylar artık ele alınmalı

Başbakan Mesut Yılmaz'ın Makedonya ziyareti sırasında ağır bir kaza atlatan ve sol gözünü kaybeden Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, bu tür kazaların yaşanmaması için konvoy sisteminin tekrar ele alınması gerektiğini belirtti. Kanal 9 ekibine geçmiş olsun diyen Bila, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

‘‘Konvoy kazalarının bu kadar sık olması artık bu konvoy düzeninin bir ele alınması gerektiğini gösteriyor. Bana göre olayın iki yönü var; Birincisi, konvoy düzenleyicisi olan yetkililerin alması gereken önlemler. İkincisi de konvoyları izlemek zorunda olan biz gazetecilerin alması gereken önlemler. Konvoyların mutlaka çok süratli gitmeleri gerekir gibi bir hava var. Oysa güvenlik önde gelir. İzleyen basın araçlarına konvoyda yer verilmelidir’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!