Sertab Erener Hürriyet'e anlattı: Bu adamla düet rüya gibiydi

Güncelleme Tarihi:

Sertab Erener Hürriyete anlattı: Bu adamla düet rüya gibiydi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sertab Erener, Jose Carreras'la aynı sahneyi paylaşmanın hayatının en önemli tecrübelerinden biri olduğunu söylüyor. Nilüfer ve Muazzez Abacı gibi isimlerin yer aldığı bir listeden bizzat Jose Carreras tarafından seçilen Erener, ‘‘İki ay önce bu teklifi aldığımda hem çok şaşırdım hem de büyük bir onur duydum. Kendisi dünyadaki üç dört tenordan bir tanesi. Hatta benim en ilgimi çeken isim. Benim için böyle bir adamla düet yapmak rüya gibi birşeydi. Hafif bir korku hissetsem de böyle bir şansın her şarkıcıya nasip olmayacağını düşündüğüm için çok mutlu oldum’’ dedi.

TAM BİR AKDENİZLİ

Jose Carreras'la provalar sırasında tanışan Sertab, tenorun son derece sempatik, kibar ve nazik bir beyefendi olduğunu belirtti. Sertab Erener, ‘‘Akdenizli olmasının getirdiği sıcaklık insan ilişkilerine de yansıyor. Aynı zamanda da çok profesyonel. Rahatsız olmasına rağmen -kendisi gripti, sık sık ateşi çıkıyordu- mükemmel bir enerjiye sahipti. Onun hayat sevgisine hayran oldum. İlk karşılaşmamız ve prova yapmamız, kariyerimdeki en önemli anlardan biriydi’’ yorumunu yaptı.

Opera eğitimi almış olmasına rağmen yine de Carreras'la aynı sahneyi paylaşacak olmaktan tedirgin olan Sertab Erener, ‘‘Sonuçta ben profesyonel bir soprano değilim. Dolayısıyla böyle bir şey insanı hafif ürkütüyor. Konser gecesi çok heyecanlıydım. Ama sahneye çıkmadan önce Carreras kuliste beni çok rahatlattı. Konser gecesi de ateşliydi ama kısa süreli de olsa çok samimi sohbetlerimiz oldu. Sık sık ateşine baktım’’ diye duygularını anlattı.

Carreras'ın antibiyotik kullanarak sahneye çıktığını anlatan Sertab Erener, ‘‘Sahneye çıktığımda ise dizlerimin hafif titrediğini hissettim. Ama Carreras gibi profesyonel birinin rahatlığı benim de heyecanımı aldı. Ancak şarkı bitiminde komik birşey oldu. Carreras elimi öptü, ben de orkestra şefini semlamladım. Sonra da aldım başımı gittim. O sırada elimi ve belimi tutan biri, beni tekrar sahne ortasına getirdi ve ben farkettim ki insanları selamlamayı unutmuşum. O müthiş adam Carreras'tı. Benim heyecanımı farketti ve benim yeniden kendimi toparlamam için bana güç verdi. El ele dinleyicileri selamladık’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!