Futbolcu Güngör Tekin'e 23 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Futbolcu Güngör Tekine 23 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'nin ciddi gazetelerinden The Guardian, dün, 23 yıl hapis cezasına çarptırılan Galatasaraylı, eski milli futbolcu Güngör Tekin'in uyuşturucu kaçakçılığı davasına tam bir sayfa ayırırken, mahkeme tutanakları ışığında Avrupa'daki yeni eroin güzergahının Türkler’in denetiminde olduğunu yazdı. İngiliz gümrükçülerin hazırladığı eroin güzergahı şeması veren The Guardian'a göre, Türk, Bulgar ve Kosovalı Arnavutlar'ın kurduğu eroin mafyaları Çek kuriyerlerle anlaşarak, İngiltere'deki Türk ve İngiliz eroin tacirlerine mal temin etmek için bir ağ kurdu. Uyuşturucudan elde edilen gelirin bir kısmının Kosova'daki Arnavut gerillalara aktarıldığını yazan gazete, eroin kaçakçılığının kurmaylarının Türkiye'de rahat bir yaşam sürdüklerini kaydetti.

Tekin'den ‘‘Türkiye'nin en popüler futbolcusu’’ olarak söz eden İngiliz gazetesi, ünlü milli futbolcunun Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra Kanada'da futbol oynadığını, emekliliğinin ardından yaşam standartını korumak için İngiltere bağlantılı işler yaptığını öne sürdü. Tekin'in emlak işinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine Londra'daki uyuşturucu tacirleriyle ilişki kurduğunu ileri süren İngiliz gazetesi, 70 kiloluk uyuşturucu kaçakçılığı operasyonuna karışan Güngör Tekin'in soruşturmasını izleyen dedektif Chris Harrison'ın, ‘‘Türkler çok zeki. Amaçlarına ulaşmak için her yöntemi deniyorlar' sözlerine yer verdi.

Ünlü milli futbolcunun 23 yıl ceza aldığı davanın mahkemesinde, operasyon başarıyla sonuçlansaydı tam 6 milyon İngiliz Sterlini ( 3 trilyon Türk Lirası) elde edecek olan diğer elemanlar Yücel Konaklı 18 yıl, Güngör Tekin'in şoförü ve aynı zamanda tercümanı olan Mustafa Muş 11 yıl, eroini İngiltere'ye sokmak için uğraşan Çek asıllı kurye Jan Jisl ise 16 yıl hapis cezası aldılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!