Gerçek personel için sanal ilan

Güncelleme Tarihi:

Gerçek personel için sanal ilan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sanal eleman seçimi giderek gerçeğinin yerini alıyor. Gazetelerdeki iş ilanları azalırken, İnternet'tekiler artıyor. Özellikle ABD'de eleman bulmak için İnternet ve diğer kaynaklar neredeyse eşit olarak kullanılıyor.

Kariyer Dünyası Dergisi, American Management Association'ın yaptığı bir araştırmaya yer verdi. Araştırmaya göre, ABD'de hemen hemen her sektördeki insan kaynakları uzmanları eleman seçme ve yerleştirme işlemlerinde İnternet'ten faydalanıyor. Şirketlerin yetkilileri, web sayfalarında yayınladıkları ilanlara, daha önce hayal bile edemedikleri yerlerden başvurular geldiğini söylüyor. Bu alanda en son uygulamalardan biri Cisco Systems Inc. tarafından sürdürülüyor. Şirketin web sayfasında, iş arayanların Cisco çalışanlarıyla doğrudan tanışıp konuşabilmelerine olanak tanıyan ‘‘Cisco'da bir arkadaş edinin’’ başlıklı bir bölüm var. Bu program sayesinde adayların şirketi ve beklentilerini daha iyi tanıdıkları belirtiliyor.

Diğer yandan İnternet'in yeni fark edilmeye başlanan insan kaynakları potansiyeli, yeni bir çok işyerinin açılmasına da yol açtı. Bu iş bulma sitelerinde iş arayanlar, sektör, coğrafi konum, meslek gibi faktörleri işaretleyerek kendilerine en uygun işleri bulabiliyor. İnternet'le birlikte gerçekleşen bu patlama, şirketlerdeki insan kaynakları uzmanları için yeni sorunlar da yaratıyor: İlanların takibini kim yapacak? Seçim nasıl olacak? Lockheed Martin Technology Services Group, bu sorunu şirkette bir ‘‘interaktif işe alma uzmanı’’ kadrosu yaratarak çözmüş. General Electric ise genel merkezde bir insan kaynakları uzmanını İnternet üzerindeki ilan sitelerini seçmekle görevlendirmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!