Türkiye'nin ilanları Apo'yu çıldırttı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilanları Apoyu çıldırttı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bölücü terör örgütün siyasi kanadı ERNK, Türkiye'nin verdiği ilanları yayınlayan İtalyan gazetelerini ağır dille eleştirdi. PKK'nın Avrupa'daki yayın organı ‘Özgür Politika’ ile Med TV'deki haberlerde, ilanları yayınlayan gazeteler, ‘Türkiye'ye satılmakla’ suçlandı. Türkiye'nin başlattığı kamyanya tuzağına düşülmemesi için İtalyan kamuoyu ve demokratik çevrelerin prensiplerini koruması istendi.

İlanlar, Başbakan D'Alema'yı da kızdırdı. Türk-İş, DİSK, TESK, TİSK ve TOBB'un ‘İtalyan halkına dostça çağrı’ başlığıyla verdiği tam sayfa ilanlar, hükümet çevrelerinde tartışmalara neden oldu.

D'Alema, gazeteleri ‘‘İtalya'ya hakaret edilsin diye sayfalarını Türk Hükümeti'ne satmakla’’ suçladı. ‘‘Gazetelerin tutumu bana acı veriyor’’ diyen D'Alema, ‘‘Bu olayın uygarlık ilkeleri ve hukuku savunduğumuz bir dönemde meydana gelmesi üzüntümü artırıyor’’ dedi. Komünist eğilimli Liberazione gazetesi de ilanları yayınlayan basın kuruluşlarına ‘‘satılmışlar’’ diye saldırdı.

PKK'nın uyuşturucu kaçakçılığıyla çocukların kurban gittiği terör eylemlerinin ayrıntılarıyla anlatıldığı ilanları yayınlayan ‘La Repubblica’ ve ‘Corriere della Sera’ ise İtalya'ya yönelik bir hakaret unsuru olmadığını vurguladılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!