Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Memur emekli farkı 1 Ekim'de

Emekli Sandığı'ndan aylık alan emekli, dul ve yetimlerin Ekim ayındaki katsayı artışından doğan maaş farkları 1 Ekim'den itibaren ödenmeye başlanacak. Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, maaş farkları birinci gruba girenlere bir aylık, ikinci gruba girenlere iki aylık, üçüncü gruba girenlere de üç aylık olarak, aylık aldıkları banka şubelerinde ödenecek. Emekli Sandığı'ndan aylık alan 1 milyon 207 bin 925 hak sahibine ödenecek toplam tutar 15 trilyon 651 milyar 670 milyon lirayı bulacak.

Kiralık çocuklara meslek eğitimi

Samsun'un Bafra ve Alaçam ilçelerinde her yıl mayıs ayında kurulan ve kamuoyunda 'Kiralık çocuk pazarı' olarak adlandırılan uygulamaya son vermek amacıyla Türkiye Kalkınma Vakfı (TKV) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından yürütülen proje çalışmasında çocuklara meslek öğretiliyor. ‘‘Kırsal Kesimde Çalışan Çocuklara Yönelik Mesleki Eğitim Programı’’ kapsamında 1995 yılında uygulamaya konulan çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Proje Sorumlusu Rahmi Demir, pilot nitelikteki projenin istenen başarıyı sağladığını kaydetti.

İstanbul'da dijital kıyamet zirvesi

Dünya Bankası bugün İstanbul'da bilgisayarlarda yaşanacak ‘‘2000 yılı sendromu’’ hakkında bir konferans düzenleyecek. Dünya Bankası'nın Türkiye Temsilciliği tarafından, The Marmara Oteli'nde düzenlenecek konferansta, 2000 yılı sendromunun, iletişim ve finans sektörü gibi önemli sektörlere potansiyel etkileri ve çözüm yolları konusu ele alınacak. İki günü sürecek konferansa, Dünya Bankası yetkililerinin yanı sıra Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarı Orhan Güvenen, Dış Ticaret Müsteşarı Yavuz Ege'nin yanı sıra ekonomi bürokrasisinden üst düzey yetkililer ve özel sektör temsilcileri katılacak.

Çek Kanunu yenileniyor

Uygulamada bazı hükümleri yetersiz kaldığı için çeşitli aksaklıklar ve yanlışlıklara neden olduğu bildirilen Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkındaki Kanun değiştiriliyor. Değişikle hayali çek hesabı açılmasının önüne geçiliyor, bankaların çeklerle dolandırılmasına karşı önlem alınıyor. Karşılıksız çıkan çeklere, Merkez Bankası'nın avans işlemleri için uyguladığı faiz oranının yüzde 50'sinin uygulanması öngörülüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!