Suriye'ye sabrımız kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeye sabrımız kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, PKK'ya destek veren Suriye'yi sert bir dille uyararak, ‘‘Türkiye beklediği karşılığı alamazsa, her türlü tedbiri almaya hak kazanacaktır. Artık sabrımız kalmadı’’ dedi.

Orgeneral Ateş, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Behzat Balta ve 6'ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Çetin Saner'le birlikte Reyhanlı Hudut Bölük Komutanlığını ziyaret etti. Helikopterle geldiği Reyhanlı'da Hatay Valisi Gökhan Aydıner ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Orgeneral Ateş'e halk, ‘‘Hatay Türktür, Türk kalacaktır’’, ‘‘Sizlerle gurur duyuyoruz’’ sloganları atarak sevgi gösterisinde bulundu.

Reyhanlı'da halka seslenen Orgeneral Ateş, şunları söyledi:

‘‘Türk devleti olarak komşularımızla iyi ilişki kurmaya çalışıyoruz. Bu iyi niyetimize ve gayretimize rağmen bazı komşularımız, özellikle ismini açıkça söylüyorum, Suriye gibi komşular, iyi niyetimizi yanlış tefsir ediyorlar. Apo denen eşkıyayı destekleyerek Türkiye'yi terör belasına bulaştırdılar. Türkiye iyi ilişkiler konusunda gerekli çabayı gösterdi. Türkiye beklediği karşığı alamazsa, her türlü tedbiri almaya hak kazanacaktır. Artık sabrımız kalmadı.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!