Dünya Bankası'ndan trafiğe, 13 milyar dolarlık kredi

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankasından trafiğe, 13 milyar dolarlık kredi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kanlıkavak, turizmcilerin, yol kenarlarına konulan Trafik canavarı’ afişlerinin turistleri korkuttuğu yönünde kendilerini uyardığını kaydederek, ‘‘Hedefimiz trafik değil, ulaşım canavarıdır’’ dedi.

Trafik çalışmalarını denetlemek üzere Edirne'ye gelen Kanlıkavak, Dünya Bankası'ndan trafik hizmetleri için 13 milyar dolarlık kredi sağlandığını, bu parayla teknolojik yatırım yapacaklarını söyledi. Kanlıkavak şu bilgiyi verdi:

‘‘İçinde radar sistemleri bulunan 100 akıllı araç alacağız. Ayrıca yeni bilgisayarlı alkolmetreler devreye sokulacak. Trafik kazaları ulaşım sorunudur. Ulaşım canavarının önlenmesi için karayollarının ıslah edilmesi gerekir. Ayrıca taşımacılığın ağırlıklı olarak demir ve deniz yollarına kaydırılmalıdır. Trafik polislerini yurtdışı ve yurtiçi kurslara tabi tutacağız. Anadolu Üniversitesi'nde trafik bölümü açılacak. İzmir'deki Trafik Okulu'nu da Eskişehir'e taşıyacağız. Trafik kazalarındaki 2 katrilyon liralık ekonomik kayıp ile 50 bin nüfuslu bir kent yeniden kurulabilir. Bu yılın 5 bin 319 kişi yaralandı, 3 bin 157 kişi öldü. Karayoluna yapılan 1 dolarlık yatırım 10 dolar olarak ekonomiye geri dönüyor. 6 bin 805 fahri trafik müfettişlerinin devreye girmesiyle, kırmızı ışık ihlalleri önemli ölçüde azaldı.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!