CHP: Şişli satılıyor belediyeye el konulsun

Güncelleme Tarihi:

CHP: Şişli satılıyor belediyeye el konulsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şişli Belediye Başkanlığı döneminde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Gülay Aslıtürk'ün yerine seçilen Cüneyt Akgün hakkında da, yolsuzluk yaptığı iddiasıyla Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na 2 ayrı suç duyurusunda bulunuldu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İl Başkanı Ethem Cankurtaran ve Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı, Cumhuriyet Savcısı Erol Tanrıyakul'a verdikleri 2 ayrı dilekçede, Akgün ve DSP'li 5 meclis üyesinin görevlerini kötüye kullanmak suretiyle yasaya aykırı davrandıklarını öne sürdüler.

CHP İl Başkanı Ethem Cankurtaran ve Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı, suç duyurusunda bulunmadan önce yaptıkları basın açıklamasında, yurtdışına kaçan Gülay Aslıtürk'ün 3,5 yıl içerisinde Şişli'yi talan ettiğini belirterek, ‘‘Halkın emlak ve temizlik vergilerini toplayarak Amerika'ya kaçtı. Yeni yöneticiler de son 1 yıl içerisinde Gülay Hanım'ı aratmayarak Şişli Belediyesi'ni soyup soğana çevirdiler. Biz buna dur demek istiyoruz. Gerekli tedbirler alınmazsa bunlar da Aslıtürk gibi yurt dışına kaçacaklar’’ dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ise ‘‘Şişli'de çok yolsuzluk yapıldı, çok arsa satıldı. Şişli Belediyesi'ne el konulsun, her partiden oluşan bir komisyon kurulsun’’ diye konuştu.

Savcılığa verilen dilekçelerin ilkinde, Şişli Fulya Mahallesi'nde bulunan iki taşınmazın imar planında, normal prosedüre uygun olmayarak değişiklik yapıldığı ve mal sahiplerine fazladan rant sağlandığı öne sürüldü. Bu taşınmazlardan birincisinin 5 kat olan iznini 8 kata, ikincisinin 3 kat olan irtifasının 8 kata çıkarılarak, mal sahiplerine fazla yer kazandırdıkları belirtildi.

Savcılığa verilen ikinci dilekçede ise Maslak, Ayazağa Mahallesi'nde bulunan bir taşınmazın, değerinin çok altında bir fiyatla 242 milyar liraya Çiftkurtlar Şirketi'ne satıldığı iddia edildi. Çaltı, Çiftkurtlar Şirketi'nin bu yeri kiralamak için daha önce kira ve hava parası olarak 405 milyar lira ödediğini belirterek değerinin çok altında satıldığını savundu ve Başkan Cüneyt Akgün’ü suçladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!