Diana kazasında son iddia

Güncelleme Tarihi:

Diana kazasında son iddia
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Prenses Diana'nın Paris'te ölümüne yol açan feci trafik kazasıyla ilgili olarak ileri sürülen yeni bir iddia ortalığı karıştırdı. Kaza sırasında Ford Ka model otomobille Diana'nın konvoyunun önüne çıktığını açıklayan bir Fransız sürücü kazada sorumluluğu olduğunu itiraf etti.

54 yaşındaki Fransız sürücü François Levistre büyük bir hızla yan yoldan çıkarak Diana'nın içinde bulunduğu Mercedes'in önünü kestiğini ve duvara çarparak parçalanmasına neden olduğunu söyledi.

İngiliz Sunday People gazetesinin dün manşetten verdiği habere göre, şimdiye kadar vicdan azabından kabûs dolu geceler geçirdiğini belirten Levistre ‘‘Dikkatsiz ve sorumsuz otomobil kullanmam Prenses'in ölümüne yol açtı’’ diye pişmanlık ifadeleri kullandı.

Levistre kaza anını şöyle anlattı:

‘‘Önceleri onları 10 m kadar geriden izliyordum. Tünel girişinde saatte 160 km'lik büyük bir hızla yan yoldan önlerine çıktım. Bunun üzerine Mercedes ve onun önündeki Fiat Uno fren yapmak zorunda kaldı. Benim bu ani dalışım yüzünden Mercedes'in şoförü kontrolü kaybetmiş olabilir.’’

Levistre'nin şok itirafı Diana'nın ölümüyle ilgili bir kitap hazırlayan gazeteci Nicholas Farrel'in kazayı soruşturan uzmanlarla yaptığı görüşmeler sırasında ortaya çıktı. Levistre'nin eşi de kocasının aşırı hız tutkusu yüzünden Diana'nın bindiği Mercedes otomobilin fren yaptığını doğruladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!