Satılık turistik tesislere ilgi yok

Güncelleme Tarihi:

Satılık turistik tesislere ilgi yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ege ve Akdeniz sahillerinde pansiyondan beş yıldızlı otellere kadar 170 turistik tesisin alıcı beklediği bildirildi. Otel satışı yapan İzmir'de kurulu emlak şirketi Ege Elegant'ın sahibi Necat Ertürk, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, satılık otellere bu yıl çok fazla ilgi olmadığını ifade etti. Ertürk, sezon başından bugüne kadar bölgede 3 büyük otelin el değiştirdiğini söyledi. Ertürk, bu yıl satışa sunulan otel sayısındaki artışa karşılık, talepte bir değişiklik olmadığına işaret etti.

Şirketlerine başvuruda bulunan halen Antalya'da 35, Bodrum'da 25, Çeşme'de 11, Didim'de 6, Fethiye'de 8, Gümüldür'de 13, İzmir'de 16, Kuşadası'nda 31, Marmaris'te 23 ve Pamukkale'de 2 otelin alıcı beklediğini kaydeden Ertürk, halen ellerinde Ankara'da satılık bir otel bulunduğunu, başkentte otel almak için talep olmasına rağmen satılık otel bulunmadığını belirtti.

Ertürk, satışa sunulan otellerin çoğunluğunu 3 yıldızlıların oluşturduğuna işaret ederek, ‘‘3 yıldızlı 42, 5 yıldızlı 17, 4 yıldızlı 14, iki yıldızlı 23, tek yıldızlı 21, apart 19 ve 16 pansiyon müşteri bekliyor. Geri kalan 18 oteli ise inşaat halindeki oteller oluşturuyor’’ diye konuştu.

Ertürk, Çimentaş ile Gördes Şirketler Grubu ve Kütahya Porselen'in 5 yıldızlı otel talebinde bulunduklarını anlatarak, ‘‘Bu şirketler daha çok yarım kalmış ya da inşaat halindeki otelleri tercih ediyor. Çünkü 5 yıldızlı otellerin fiyatı 40-50 milyon dolar arasında değişirken, inşaat halindeki tesislerin fiyatı 8-30 milyon dolar arasında’’ dedi.

Ertürk, tatil yörelerindeki otellere özellikle doğulu işadamlarının büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. Necat Ertürk, tesis fiyatlarının, büyüklüğüne ve yıldızına göre 150 bin dolar ile 135 milyon dolar arasında değiştiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!