Şişli'nin yeni başkanı

Güncelleme Tarihi:

Şişlinin yeni başkanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden ve partisinden istifa eden Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün yerine, İlçe Belediye Meclisi, dün ANAP'lı Yüksek Mimar Cüneyt Akgün'ü başkan seçti.

Şişli Belediyesi dün partilerin akınına uğradı. Grup odalarında yapılan toplantılarda seçimle ilgili taktikler geliştirildi. Başkan adaylarının üçünün de 1994 şerel seçimlerinde ANAP'tan meclis üyeliğine seçilmesi ‘‘ANAP kendisiyle çekişiyor’’ yorumlarına neden oldu. Kahraman Ayhan 1995'te Disiplin Kurulu'na verilince ANAP'tan istifa ederek RP'ye geçmişti. Cemil Can Bıçakçı ise genel merkezden destek bulamayınca, 2 gün önce ANAP'tan istifa ederek bağımsız adaylığını açıklamıştı. 37 meclis üyesinin katıldığı olağanüstü toplantıda ANAP grubu Akgün'ü, RP grubu Ayhan'ı aday gösterdi. Bıçakçı da bağımsız aday olduğunu açıklayarak divan başkanlığını İkinci Başkan vekili DSP'li Yüksel Kasımoğlu'na bıraktı. 3 adayın kendilerini tanıtmasından sonra gizli oylama yapıldı.

CHP'li 6 meclis üyesi göstererek boş oy kullanırken RP'li 5 üye kendi adaylarına oy verdi. 5 bağımsız ile 6 DSP ve 14 ANAP'lı üyenin oyuyla Cüneyt Akgün başkan seçildi. Bıçakçı'ya ise 1 oy çıktı.

DÜRÜSTLÜK SÖZÜ

Seçildikten sonra alkışlar arasında kürsüye çıkan Akgün, meclis üyelerine teşekkür etti ve ‘‘Bundan sonra Şişli yasalarla yönetilecek. Dürüst, namuslu hizmet vereceğime namusum üzerine söz veriyorum’’ dedi. Başbakan Mesut Yılmaz, yeni başkanı telefonla arayarak kutladı. Ortaoğrenimini Saint Michel ve Kabataş liselerinde yapan Cüneyt Akgün, Fransa Strasbourg'da şehircilik okudu ve yüksek mimar olarak mezun oldu. 45 yaşındaki Akgün, 20 yıldır müteahhitlik yapıyor. Bir çocuk babası Akgün, 1994’teki yerel seçimlerde Şişli ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine seçilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!