‘Ayıplı’ Çocuk Köyü açıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Ayıplı’ Çocuk Köyü açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Refahyol Hükümeti döneminde, ‘‘Kız ve erkek çocukların birarada barınmaları sakıncalı olur’’ gerekçesiyle faaliyetine izin verilmeyen Barbaros Çocuk Köyü, Devlet Bakanı Hasan Gemici, tarafından açıldı. Çocuk Köyü'nün 1 ay içinde faaliyete geçeceği bildirildi.

İzmir'in Urla İlçesi'nde hayırsever bir vatandaş tarafından bağışlanan 18 bin dönüm metrekare alanda Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı tarafından yaptırılan Çocuk Köyü'nde 9 ev, sportif faaliyetlerin yapılabileceği 4 salon yer alıyor. İlk etapta 4-6 yaş grubu 80 çocuğun eğitim göreceği Çocuk Köyü'nün açılışına DSP İzmir Milletvekilleri Hakan Tartan ve Atilla Mutman, İzmir Valisi Erol Çakır da katıldı.

Çocuk Köyü'nü gezerek, yetkililerden bilgi alan Gemici, bir ay içerisinde faaliyete geçecek Barbaros Çocuk Köyü'nün Türkiye'ye örnek olacağını bildirdi. 2 yıl önce hizmete girmesi gereken Çocuk Köyü'nün çürümeye terkedilmesinin büyük bir talihsizlik olduğunu söyleyen Gemici, ‘‘Devletimiz, sosyal hukuk devleti. Siyasi polemikler yapılarak iki yıl önce açılması gereken köyün çürümeye terkedilmesi büyük bir talihsizlik. Buna karşı çıkanların kamuoyunda mutlaka teşhir edilmesi gerekiyor. Bu geri zihniyetli kişiler 'din elden gidiyor' gibi saçma sapan görüşleri öne sürerek 2 yılı aşkın bir süre burayı çürümeye terketmişler’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!