TEDAŞ: Üçlü tarifeyle elektrik ucuzlayacak

Güncelleme Tarihi:

TEDAŞ: Üçlü tarifeyle elektrik ucuzlayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

TEDAŞ Genel Müdürü Kadir Ramazan Coşkun, elektrikte üçlü tarife projesinin cazip olabilmesi için, yapılması gereken indirimin en az yüzde 50 olması gerektiğini söyledi. Coşkun, dün düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunun son günlerde gündeminde bulunan üçlü elektrik tarifesi çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bütün dünyanın uyguladığı bu sisteme Türkiye'nin de geçmek zorunda olduğunu belirten Coşkun, uygulama için elektrik abonesinin serbest bırakılacağını ve her abonenin yeni sayacı piyasadan kendisinin alacağını söyledi. Projenin gerçekleştirilmesi için, halen TSE ile görüşme aşamasında olduklarını belirten Coşkun, uygulamaya geçildiğinde, konuyla ilgilenecek firma adedinin, 10-15 olabileceğini kaydetti.

TASARRUF OLACAK

19 milyon elektrik abonesinden yüzde 10'unun üçlü tarifeye ilgi duyması halinde, sistemde 600 megavatlık bir tasarruf sağlayacağını anlatan Coşkun, ‘‘Uygulama, gereksiz yatırımları da önleyecektir’’ dedi. Genel Müdür'ün verdiğİ bilgiye göre, üçlü tarifenin elektrik tüketiminin en yoğun olduğu 9-13 ile 17-22 saatleri arasında uygulanması düşünülüyor.

Kamuoyunda, üçlü tarifeye geçildiğinde elektrik fiyatlarında artış olabileceği gibi yorumlar yapıldığına da dikkat çeken Coşkun, ‘‘Bu uygulama, elektriğe zam anlamına gelmiyor. Aksine Bakanlığımız, elektrik fiyatlarının tesbitinde son derece hassas davranmaktadır. Ağustos sonu itibariyle elektrik fiyatları, enflasyon oranlarının yaklaşık yüzde 40 altında seyretmektedir’’ dedi. Coşkun, yeni sistem uygulandığında, elektrik dağıtım şebekelerinin özelleştirilmesi halinde de geçerli olacağını belirterek, ‘‘Bu sistemden geri dönüş yok’’ dedi. Kartlı sayaçla, üçlü tarifenin aynı anda uygulanabileceği da bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!